Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ


Δυστυχώς Τάκη λύσεις δεν υπάρχουν πλέον.
Απολέσαμε όλες τις ευκαιρίες που είχαμε.
Έχει δίκιο ο Δημήτρης με όσα γράφει. Βολευτήκαμε (μηδενός εξαιρουμένου) και τώρα είναι πλέον αργά. Υπάρχει εθνικός πλούτος και υπάρχουν και οι τρόποι να πάρει μπροστά η κρατική μηχανή και να αρχίσει να  δουλεύει για το καλό όλων αλλά θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, αλλά και ο τρόπος που αντιδρούν οι πολίτες γενικότερα απέναντι στην πολιτική εξουσία. Έχουμε χάσει την ελπίδα μας μου λένε πολλοί. Δεν ξέρουμε που να στραφούμε και ποιόν να εμπιστευτούμε. Ποιόν να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε που όλοι μας κορόιδεψαν. ΛΙΑΠΗΔΕΣ μας κυβερνούσαν τόσα χρόνια!! Και δεν το λέω για την παρανομία που έκανε αλλά για το μέγεθος της βλακείας που έδειξε στη συνέχεια!!!!
Η λύση που βλέπω είναι μία και μοναδική. Θα απαιτήσει χρόνο αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλη.
Κατ’ αρχάς πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν αναμένουμε, και δεν υπάρχει άλλωστε, κανένας εξ επιφοιτήσεως σωτήρας. Ο Τσίπρας, όπως και το κάθε κόμμα διαμαρτυρίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τη δυνατότητα να αναλάβει, να διαχειριστεί ΑΜΕΣΑ και να δώσει τις λύσεις που απαιτούνται χωρίς μια πολύ μεγάλη λαϊκή εντολή και στήριξη. Μην τρέφουμε αυταπάτες. Μην οδεύουμε σε λύσεις τύπου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με την εντύπωση ότι θα τιμωρήσει το πολιτικό κατεστημένο και θα αλλάξει τα κακώς κείμενα δια της βίας που πρεσβεύει. Δεν υπάρχουν τέτοιες λύσεις στις δημοκρατικές και ευνομούμενες πολιτείες.
Θεωρώ ότι ξεκινώντας από τη μικρή μας κοινωνία έκαστος φροντίζουμε να αναδείξουμε και να δώσουμε την εξουσία σε άτομα άξια, ικανά, δημιουργικά, που θα εργαστούν για το κοινό καλό. Μακριά από κομματικές ταυτότητες και οτιδήποτε άλλο. Όποιον κρίνουμε ικανό και θεωρούμε ότι μπορεί να μας εκπροσωπήσει του αναθέτουμε τον ρόλο ανεξάρτητα από ποιόν πολιτικό φορέα στηρίζεται η εκπροσωπεί. Του το τονίζουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Του δίνουμε να καταλάβει ότι με την ψήφο μας του αναθέτουμε μια αποστολή να επιτελέσει. Είτε στα πλαίσια της κοινότητας, είτε του δήμου, είτε της περιφέρειας είτε ακόμη και της κεντρικής κυβέρνησης. Του δίνουμε να καταλάβει ότι η επιλογή μας στο πρόσωπό του έγινε με μοναδικό κριτήριο την αναγνώριση ότι μπορεί να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και μπορεί να μας εκπροσωπήσει. Του εξηγούμε ότι είναι υπό αίρεση και ανά πάσα στιγμή θα του ζητήσουμε τον λόγο για τα πεπραγμένα του καθώς και για το έργο που παρουσίασε και τις ενέργειες στις οποίες προέβη.
Τον χρήζουμε εκπρόσωπό μας στην διαχείριση της εξουσίας γιατί μόνο και μόνο πιστεύουμε σε αυτόν και για κανένα άλλο λόγο. ΦΤΑΝΕΙ πια με τις κομματικές γραμμές και την ανάθεση της εξουσίας στον κάθε ΛΙΑΠΗ και στους ομοίους του.
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν» έγραψε ο Πλάτωνας 2500 χρόνια πριν.

Ας είναι άξιοι και αντάξιοι της ευθύνης που θα τους αναθέσουμε αυτοί που θα επιλέξουμε να μας διοικήσουν και να μας κυβερνήσουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου