Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Το ΠΑΡΤΥ μας!!!!

Ξαφνικά η διαφορά μειώνεται, αυξάνεται , επανέρχεται, αλλάζει! Οι δημοσκοπήσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Όπως βολεύει αυτόν που τις παρήγγειλε φυσικά!!
Οι αναποφάσιστοι μεταμορφώνονται  κατά πως μας βολεύει από 8 έως 18 %  και ανάλογα πάντα πως μας συμφέρει φυσικά!
Τα άλλα, τα μικρά τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή, ίσα που παλεύουν ανάμεσα στο 4  με 6% και άρα χαμένη ψήφος. Βέβαια υπάρχουν και οι δικοί μας, τα συνεταιράκια! Για αυτούς ούτε κουβέντα!! Μπορεί να τους χρειαστούμε στις 26/1. Ποτέ δεν ξέρεις!!
Τα άλλα, τα πολλά, ας μείνουν κάτω από το 3%, όπως μας βολεύει άλλωστε.
Να επηρεάσουμε όσους και όπως μπορούμε. Με όποιον τρόπο είναι εφικτός. Παπαγαλάκια, υποσχέσεις, απειλές, δημοσκοπήσεις… όλα τα μέσα πρόσφορα. Τα αγιάζει ο σκοπός άλλωστε!
Ένα τρομερό ρεύμα προς τους μπροστάρηδες εθνοσωτήρες και ανταγωνιστές προκύπτει!!
Ορδές πληβείων, προυχόντων  και τελάληδων αλαλάζουν  ωσαννά υπέρ τους.
Τα μιντια όλα με τους  σωτήρες τους και με το σύστημα που τα αναπαράγει και τα ταΐζει. Εκεί προσηλωμένο στους χρηματοδότες  και στους δανειστές των αφεντικών.
Το σύστημα που έχει κατασπαράξει την χώρα, μόνο και μόνο για το δικό του όφελος, δεν ρίχνει τις ασπίδες του.
Έχει αποκομίσει πολλά και δεν θέλει χάσει τα προνόμια και να καταλήξει να ζει σε ένα άλλο, πολιτισμένο κράτος, που δεν θα το διαφεντεύει κατά το δοκούν!
Να ψηφίσω τον Αλέξη ή τον Αντώνη?   Αν ήταν να επιλέξω μεταξύ αυτών ποιόν θα επέλεγα? Να πάω με την εξουσία ή με τα πιστεύω μου? Έχει σημασία και θα υπάρξει διαφορά ή το σύστημα θα είναι αυτό που και πάλι θα διαφεντεύει?
Μ αυτό που ξέρω ή μ αυτό που δεν ξέρω? Τους μικρούς ή τους μεγάλους? Πολλές είναι οι αμφιβολίες που έχει κάποιος και σίγουρα πολλές οι αμφιταλαντεύσεις!!
Οι επερχόμενοι, έδωσαν ήδη γη και ύδωρ στο δρόμο για την εξουσία. Το αναφωνούν οι τελάληδες σε κάθε ευκαιρία. Εκείνο που απομένει είναι να κρατηθούμε,  πάση θυσία, με νύχια και με δόντια, να μην πούμε κάτι που δεν πρέπει και τρομάξουμε τους  ψηφοφόρους .
Καλή είναι  η θεωρία στον δρόμο προς την εξουσία!  Φτάνει όμως αυτή για να κυβερνηθεί, σε έναν κόσμο αφιλόξενο, ένας λαός αδηφάγος?
Σοσιαλιστής είμαι και εγώ αλλά ουτοπιστής δεν είμαι. Δεν πιστεύω σε έναν κόσμο όμορφο αγγελικά πλασμένο. Άλλωστε ο πρώτος και τελευταίος  σοσιαλιστής, και κομμουνιστής συνάμα, στον κόσμο αυτό έζησε και μαρτύρησε πριν 2.000 χρόνια.
Πολιτικές ιδεολογίες είπατε?? Τι είναι αυτό? Τρώγεται? Εδώ οι ίδιοι οι υποψήφιοι βουλευτές δεν ξέρουν που ξημερώνουν! Ψηφίζεις αντιμνημονιακό και είναι Σοσιαλιστής, ο οποίος έχει κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από την συγκυβέρνηση με την Ν.Δ!! Τόσο ξεκάθαρα!!
 Επιλογές με πολιτικό πολιτισμό και επιλογές με ήθος, υπευθυνότητα και σοβαρότητα υπάρχουν πολλές.  Δεν είναι θέμα πολιτικής όμως. Είναι θέμα εφαρμογής μιας πολιτικής που θα μας οδηγήσει σε ένα αποτέλεσμα. Είναι θέμα ήθους, πολιτικού πολιτισμού, αρχών και οράματος!
Μήπως να πάω με τους πολλούς που κινούνται συγκυριακά και ευκαιριακά, είτε επειδή νομίζουν ότι θα πάρουν  πίσω αυτά, που τους πήραν οι άλλοι, είτε ότι θα ξαναζήσουν εποχές που, ευτυχώς, παρήλθαν ανεπιστρεπτί?
Κανένας ευτυχώς δεν μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε άλλωστε θέλω και να γίνει.  
Στην απολίτικη Ελλάδα που ζούμε δυστυχώς τα κίνητρα είναι πολλά και πολυποίκιλα για το τι θα ψηφίσει ο καθένας μας. Δυστυχώς η πολιτική μας παιδεία είναι κοντά στο μηδέν ή και ακόμα παρακάτω. Δυστυχώς όταν ακούω τους περισσότερους από τους γνωστούς και φίλους να λένε τι θα ψηφίσουν και γιατί ,μόνο θλίψη και απογοήτευση νιώθω. Όχι για τις επιλογές! Αυτές είναι πάντα θεμιτές. Για τους λόγους που το κάνουν κυρίως! Και για την άγνοια στο τι επιζητούν από ποιόν και γιατί!

Δυστυχώς οι περισσότεροι εξ ημών δεν ψηφίζουμε για την Ελλάδα, αλλά για το μεγαλύτερο κόμμα που έχουμε. Το ΠΑΡΤΥ μας!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου