Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

«Έστειλα δυο επιστολές»!


Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου μας, όσον αφορά τις ενέργειες που έκανε όσο καιρό ήταν σε διαβούλευση το νομοσχέδιο με το οποίο το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα, στο Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
 Αντί να συγκαλέσει έγκαιρα το δημοτικό συμβούλιο, και να προκαλέσει σύσσωμη την αντίδραση των πολιτών, επέλεξε να κάνει μια τυπική συνεδρίαση του συμβουλίου εκ των υστέρων και όταν πλέον δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.
Αντί να αρπάξει από το μπράτσο και τους δύο βουλευτές του νομού και να μεταβεί στην Αθήνα για να επιδιώξει και, ναι, να απαιτήσει την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον δήμο, «έστειλε δυο επιστολές»!
Αντί να κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, και να διεκδικήσει την άμεση λύση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης που πρέπει να περιέλθει στον δήμο, «έστειλε δυο επιστολές»!
Αντί να μεταβεί, με σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, ακόμη και σε αυτό το μέγαρο Μαξίμου, και να επιδιώξει συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να δοθεί λύση στο θέμα της χερσαίας ζώνης,  «έστειλε δυο επιστολές»!
Αν θέλαμε κάποιον γραφειοκράτη, συντάκτη επιστολών, για να μας εκπροσωπεί στα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε εκλογές! Υπάρχουν πολλοί διευθυντές υπηρεσιών και υπάλληλοι οι οποίοι θα μπορούσαν να συντάξουν «δυο επιστολές»!
Ο ρόλος του δημάρχου, ως εκπροσώπου των δημοτών, δεν είναι να συντάσσει επιστολές, αλλά να διεκδικεί και να προασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα του Δήμου.
Τις «δύο επιστολές» που συνέταξε και απέστειλε ο δήμαρχος προφανώς οι αρμόδιοι τις έβαλαν στον κάλαθο των αχρήστων. Γνωρίζουμε όλοι άλλωστε πως η πολιτική ηγεσία, αν δεν διαπιστώσει αντιδράσεις σε όσα πρόκειται να ψηφίσει και θέλει να εφαρμόσει, δεν πρόκειται ποτέ να λάβει υπόψη «δυο επιστολές».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο χάθηκε ακόμη μια ευκαιρία να λυθεί το χρονίζον πρόβλημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης στους δημότες όπου και ανήκει.  
Έτσι σε λίγο καιρό θα δούμε το λιμάνι και τις λιμενικές εγκαταστάσεις (άγνωστο ποιες θα είναι αυτές) να αποδίδονται από το  Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. σε κάποια μεγάλη εταιρία και η δική μας χερσαία ζώνη θα παραμένει ανεκμετάλλευτη για τον δήμο μας, με το μέλλον της να είναι και πάλι αβέβαιο!

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
           με τον συνδυασμό
         Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου