Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Λεφτά υπάρχουν αλλά…..


Όταν για μία μελέτη που παραλήφθηκε ημιτελής, και ενδεχομένως άχρηστη, την σύμβαση της οποίας ο Δήμος καθυστερεί να διαλύσει επί 13 χρόνια, με συνέπεια, εκτός από το αρχικό ποσό ύψους 490.767 ευρώ που καταβλήθηκε, να πληρώνουμε επιπλέον 44.569 ευρώ για τόκους! (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: ΩΖΩΡΩΡΙ-1ΘΕ, (ΕΝΤΑΛΜΑ)  ΑΔΑ 694ΓΩΡΙ-ΝΣΤ.

Όταν για μερικές μόνο περιπτώσεις ο Δήμος Ηγουμενίτσας, (εμείς οι δημότες δηλαδή), πλήρωσε 250.000 ευρώ μόνο για τους τόκους οφειλομένων χρημάτων! (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 694ΓΩΡΙ-ΝΣΤ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 72ΤΛΩΡΙ-Χ5Θ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 6ΘΕΛΩΡΙ-ΞΝΝ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 6ΤΓΧΩΡΙ-13Θ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 7ΖΦΘΩΡΙ-0ΛΛ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 7Σ7ΟΩΡΙ-35Κ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: ΨΒ62ΩΡΙ-ΨΩ3, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: ΩΒ5ΡΩΡΙ-5ΓΖ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ:ΨΡ7ΕΩΡΙ-ΖΟΦ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ:7ΓΞ1ΩΡΙ-ΠΓ2, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: Ω5ΥΞΩΡΙ-4Δ6, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ:ΩΛΘΡΩΡΙ-ΘΓΠ.

Όταν με μη νόμιμες προφορικές εντολές της δημοτικής αρχής ανατίθενται εργασίες ύψους 22.600 ευρώ, οι οποίες δεν εξοφλούνται, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε άλλα 2.790 ευρώ για τόκους!(ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: 7ΑΖΙΩΡΙ-Β13, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: Ψ7ΗΚΩΡΙ-ΚΟ9,

Όταν από αιρετούς εξακολουθούν να γίνονται προφορικές αναθέσεις έργων και οι εργολάβοι λαμβάνουν δια της δικαστικής οδού χρήματα ύψους 4.920 ευρώ που τους οφείλονται! (ΑΠΟΦΑΣΗ)  ΑΔΑ: 7Σ2ΑΩΡΙ-ΜΒΤ.

Όταν οι ίδιοι οι αιρετοί, τους οποίους ψηφίσαμε να προασπίζουν τα συμφέροντα του δήμου, καταθέτουν ως μάρτυρες κατά του δήμου σε υποθέσεις που αφορούν είσπραξη χρημάτων. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ:639ΚΩΡΙ-65Χ.

Όταν πρώην δήμαρχος Καποδιστριακού δήμου, είκοσι μέρες πριν κλείσει ο Δήμος, συνάπτει σύμβαση προμήθειας «μηχανημάτων ενίσχυσης τηλεοπτικού σήματος» ύψους 11.992 ευρώ, και στη συνέχεια δεν εξοφλεί το τιμολόγιο με αποτέλεσμα να πληρώνουμε το αρχικό κεφάλαιο αλλά και επιπλέον 6.925 ευρώ σε τόκους στον προμηθευτή. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: ΨΓΤΑΩΡΙ-71Λ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: 7Σ7ΟΩΡΙ-35Κ.

Όταν η δημοτική αρχή αποφεύγει να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για να προασπίσει τα συμφέροντά του Δήμου, αφήνοντας σκόπιμα να παρέλθουν οι νόμιμες προθεσμίες!

Όταν οι απαραίτητες από την νομοθεσία γνωμοδοτήσεις των νομικών δίδονται χωρίς να έχουν τα απαραίτητα στοιχεία, και δεν είναι καν νόμιμες αλλά απλά γνωμοδοτήσεις που «βολεύουν».

Όταν από αιρετούς δίδονται προφορικές εντολές εργασιών ύψους 10.000 ευρώ και στη συνέχεια δεν εξοφλούνται με αποτέλεσμα οι οφειλές να πληρώνονται μετά από δικαστικές αποφάσεις. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ:  ΩΩΒ6ΩΡΙ-ΔΞΔ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: ΩΑΝΓΩΡΙ-ΔΗΙ.

Όταν χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες να χορηγήσουν στοιχεία στους νομικούς του Δήμου, προκειμένου να ασκηθούν οι νόμιμες προσφυγές, ο Δήμος πληρώνει ποσό ύψους 21.800 ευρώ. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: 73ΠΤΩΡΙ-ΨΘ6, (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: 7ΞΚΤΩΡΙ-ΩΡ8, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ: Ψ7ΗΞΩΡΙ-ΘΟΝ, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ:6ΠΟ1ΩΡΙ-ΤΚ1.

Όταν οι προμηθευτές δεν εξοφλούνται νόμιμα και καταφεύγουν σε δικαστήρια για να εισπράξουν τα οφειλόμενα από προμήθειες ύψους 26.270 ευρώ. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: 6754ΩΡΙ-ΘΙ6, (ΕΝΤΑΛΜΑ) ΑΔΑ:6ΘΒ5ΩΡΙ-ΠΛ1.

Όταν για δίκη στην οποία δεν βρέθηκε ούτε ένας μάρτυρας να πάει να καταθέσει υπέρ του Δήμου, ο Δήμος χάνει δικαστικά την περιουσία του (την περιουσία των δημοτών του δηλαδή) και πληρώνει επιπλέον και 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα. (ΑΠΟΦΑΣΗ) ΑΔΑ: 7824ΩΡΙ-3Ν2

Όταν για 2 μόνο περιπτώσεις, και ήτοι για δύο μόνο δικαστικές υποθέσεις, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, (εμείς οι δημότες δηλαδή), πλήρωσε για δικαστικά έξοδα σε δύο δικηγόρους 203.000  ευρώ.

Όταν η δημοτική αρχή δεν λειτουργεί μέσα στα πλαίσια που ο νόμος  ορίζει.

Τότε λεφτά υπάρχουν!

Και πολλά μάλιστα!

Απλά πάνε σε λάθος δρόμο και σπαταλούνται χωρίς λόγο!

Σταύρος Κωστάρας
    Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
              με τον συνδυασμό
               Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου