Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

και ΝΑΙ και ΟΧΙ

Βγήκαν ο Σημίτης και ο Καραμανλής και αρκετοί άλλοι,  που φέρουν το μέγιστο μέρος της ευθύνης για εδώ που οδηγήθηκε η χώρα, να υπερασπιστούν την ευρωπαϊκή της πορεία και ακόμη ο Βενιζέλος που, όταν ανέλαβε την συγκυβέρνηση, ξέχασε τον σοσιαλισμό στο σπίτι του.  Επέτρεψε στον Σαμαρά να ασκήσει την δεξιά νεοφιλελεύθερη ανάλγητη πολιτική του ξεχνώντας ότι ανθρώπων άρχει. Και καλά ο Σαμαράς αυτός ήταν και αυτά ήταν και τα πιστεύω του. Εσύ τι έκανες? Που ήταν οι ιδέες του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης?
Ο Σαμαράς φυσικά ακολούθησε τον μονόδρομο με την πολιτική του και εν προκειμένω, με την υπογραφή της νέας συμφωνίας που επίκειται, δικαιώνεται και ο Παπανδρέου που έδειξε αρχικά τον  δρόμο που όλοι ακολούθησαν  γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Ήταν  και ο μόνος άλλωστε που στήριξε ευθέως την νυν κυβέρνηση στις προσπάθειες που κατέβαλε. Τζάμπα βέβαια πήγαν τα Ζάππεια, οι αγανακτισμένοι, τα δημοψηφίσματα, τα νταούλια και τα Κούγκια!!  
Το αρχικό βέβαια σχέδιο  της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν μια αριστερή παρένθεση. Ήθελαν την κυβέρνηση να πέφτει και να αναλάβουν κάποιοι δικοί τους, οι οποίοι  θα συνέχιζαν  να εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα. Αυτά που μας οδήγησαν εδώ στο μαύρο μας το χάλι. Αλλά είτε με το ΌΧΙ είτε με το ΝΑΙ αυτοί δεν θα μπορούσαν να σταθούν πουθενά. Διότι όσα έπραξαν και όλα τα έργα τους κρίθηκαν  και η κρίση πλέον είναι τελεσίδικη.
Εσύ τώρα  κοίτα να έρθεις συμφωνία το ταχύτερο δυνατόν με τους εταίρους και δανειστές μας,  για να ανοίξουν οι τράπεζες και η χρηματοδότηση και να μπει η χώρα σε κανονικούς ρυθμούς. Να επέλθει η ηρεμία στους ανθρώπους, στην αγορά και στον τουρισμό καθώς και η σιγουριά και η ασφάλεια για το μέλλον, και να έρθει επιτέλους και η πολυπόθητη ανάπτυξη.
Αν από ατύχημα ή επίτηδες μας οδηγήσεις σε λάθος δρόμο, αυτών της Αργεντινής ή της Κούβας ή σε όποιον δρόμο ονειρεύεσαι, δεν θα σε χωράει ο τόπος. Ρίσκαρες και έπαιξες το τυχερό παιχνίδι του Μπαρουφάκη, όπως σωστά τον αναφέρουν! Και πάλι καλά να λες που δεν έγιναν τα χειρότερα!!
Δεν περιμένω βέβαια πολλά από έναν αριστερό κρατιστή χωρίς σαφή ιδεολογία και πολιτική και, το χειρότερο, από κάποιον που δεν έχει την πυγμή  να αναλάβει τις ευθύνες που πρέπει να έχει όποιος κυβερνάει. Βέβαια είχες και έχεις και τα εσωτερικά σου, τα οποία σιγά σιγά τα ξεκαθαρίζεις. Αλλά δεν έχεις απεριόριστη πίστωση χρόνου. Τώρα που θα πάψει να υπάρχει ο «εξωτερικός εχθρός» και θα απομείνει μόνο ο πραγματικός , ο εσωτερικός, θα δούμε τι μπορείς να καταφέρεις!!

Πάντως παρ’ όλα αυτά και επειδή ο λαός σε στήριξε, όπως σε στήριξε, και στήριξε τις ελπίδες του σε σένα, φρόντισε να μην τον απογοητεύσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου