Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Λάθη και παραλείψεις στα αποτελέσματα των εκλογών.


Κοιτώντας τα αποτελέσματα των εκλογών κατά εκλογικό τμήμα, διαπίστωσα ότι, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών, που αναρτήθηκε στο Πρωτοδικείο, ο συνδυασμός «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία» του Γιάννη Γόγολου έλαβε στο 35ο εκλογικό τμήμα στο Ελευθέρι 32 ψηφοδέλτια.
Οι σταυροί όμως που αντιστοιχούν στα ψηφοδέλτια αυτά δεν έχουν περαστεί στις καταστάσεις με αποτέλεσμα όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι του συνδυασμού αυτού να φαίνονται ότι έχουν λάβει μηδέν ψήφους.
Πιθανόν το λάθος αυτό να μην έχει καμία σημασία ως προς τα τελικά αποτελέσματα, αλλά είναι άραγε το λάθος αυτό το μοναδικό που έγινε;
Διότι από την εξέταση των αποτελεσμάτων προκύπτουν και άλλα «παράξενα». Όπως αυτό στο 32ο εκλογικό τμήμα (Νέα Σελεύκεια) όπου φαίνεται πως από τους 115 ψηφίσαντες τον συνδυασμό του Γιάννη Γόγολου μόνο σχεδόν οι μισοί (59) ψήφισαν υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια, όπου δικαιούνταν να βάλουν έναν επιπλέον σταυρό. Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα άλλα εκλογικά τμήματα.
Το ίδιο παρατηρείται και στο 17ο εκλογικό τμήμα της πόλης όπου από 78 ψηφίσαντες μόνο οι 42 ψηφοφόροι έβαλαν σταυρό σε υποψήφιο από άλλη εκλογική περιφέρεια. Στατιστικά και σε σχέση με τα άλλα τμήματα της πόλης ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλός.
Δεν γνωρίζω αν υφίστανται και άλλα λάθη για αυτό καλό θα ήταν όλοι οι υποψήφιοι που έχουν προσωπικό ενδιαφέρον να ελέγξουν τα αποτελέσματα και να πράξουν αναλόγως.
Σταύρος Κωστάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου