Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Εθνική έπαρση!

Κουρεύονται οι καταθέσεις ύψους 250 δις ευρώ Ελλήνων σε τράπεζες της Ευρώπης;»
- «Βουλευτής του “ΠΟΤΑΜΙΟΥ” εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί!»
- «ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ.ΟΡΘΙΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕ ΑΘΩΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.»

Παραθέτω αυτούσιους 3 τίτλους εμαιλ που έλαβα χτες.
Φυσικά και δεν τα προώθησα στους φίλους μου. Θεωρώ ότι είναι υβριστικά, βρίθουν ανακριβειών και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Διάβασα προσεκτικά τις δηλώσεις της βουλευτού του Ποταμιού κυρίας Μάρκου και πουθενά δεν φαίνεται να λέει κάτι τέτοιο. Απλά διαφωνεί πολιτικά με τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μη σύνδεσης με ηλεκτρικό ρεύμα των φτωχών.
Το άλλο καθυβρίζει και προσβάλει τον κύριο Σόιμπλε μην παρέχοντας καμιά στην ουσία ιστορική πληροφορία, αλλά απλά βασιζόμενο στη φαντασία μάλλον του συντάκτη.  
Το άλλο δε με τα 250 δισεκατομμύρια είναι τόσο γελοίο που είναι ανάξιο σχολιασμού.

Οι αποστολείς τέτοιων εμαιλ (για τους συντάκτες χωράνε άλλες παρατηρήσεις) θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι στο διαδίκτυο πλέον έχουν πρόσβαση οι περισσότεροι των συμπατριωτών μας και η αναδιαβίβαση - προώθηση τέτοιων αναξιόπιστων «πληροφοριών» και υβριστικών σχολίων αποβαίνει σε κακό όλων όσων τα διαβάζουν και δεν έχουν τη δυνατότητα ή τον τρόπο να κρίνουν και να αφομοιώσουν το σωστό συμπέρασμα.
Βέβαια στο διαδίκτυο υπάρχουν και άλλα λεχθέντα πολιτικών τα οποία παραφράζονται, ή εκλαμβάνονται κατά το δοκούν, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, και να παραπλανήσουν πολλές φορές τους αναγνώστες.
Υπάρχουν άλλοι συντάκτες κειμένων οι οποίοι βρίζουν ασύστολα, γράφοντας ότι τους κατέβει, βγάζοντας κάθε απωθημένο των τελευταίων 30 – 40 ετών, για πράξεις και πρακτικές  για τις οποίες ρίχνουν το ανάθεμα στους «κακούς» πολιτικούς, οι οποίοι κορόιδεψαν εμάς τους «άγιους» πολίτες.
Δεν θεωρώ ότι η τηλεόραση σε σχέση με το διαδίκτυο είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο αλλά εκεί τουλάχιστον υπάρχει ονοματεπώνυμο και αντίλογος στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε ξεφύγει λίγο, όλοι αλλά, φίλοι μου, προσπαθήστε, τουλάχιστον για αυτά που προωθείτε, να μην το κάνετε εφόσον έχετε την υπόνοια ότι δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις, και παραπλανούνται οι αναγνώστες. Όλοι Έλληνες είμαστε και θεωρώ δεδομένο και εκ προοιμίου ότι όλοι το συμφέρον της Ελλάδας θέλουμε.
Σε όλους δε τους αναγνώστες θέλω να τονίσω ότι πρώτα από όλα πρέπει να λειτουργεί η κρίση και η λογική και μετά οποιοδήποτε συναίσθημα, είτε αυτό είναι οργή, είτε φόβος, είτε μίσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου