Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Εθνικό συμφέρον

Πόσες φορές θα πρέπει να το επαναλάβω για να γίνει κατανοητό κάποια στιγμή. Το πρόβλημα των Ευρωπαίων εταίρων μας δεν είναι το χρέος. Αυτό από την στιγμή που μεταφέρθηκε στις εθνικές κυβερνήσεις μπορεί να πάρει παράταση για πάρα πολλά χρόνια. Έτσι κι αλλιώς ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος!! Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν πρέπει να δανειζόμαστε άλλα, άμα δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε και εφόσον αυξάνουν το υπάρχον χρέος!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ρε γαμώτο!! Όχι με αυτό το μπάχαλο που λέγεται ελληνικό κράτος που ψηφίζει 1000 νόμους και δεν εφαρμόζει κανέναν, που θέλει ανάπτυξη με κρατικές επιχειρήσεις, που θέλει ο κάθε πικραμένος να διοριστεί στο δημόσιο, που οι αμειβόμενοι στον δημόσιο τομέα αμείβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό, που δεν έχει αρχή και τέλος, που ο κάθε εκλεγμένος νομίζει ότι έγινε αυτόματα ο καλύτερος διοικητής και διευθυντής, χωρίς να χει διοικήσει ούτε την τύφλα του ποτέ. 
Πολιτική είναι να χεις ιδέες, απόψεις, προτάσεις, πρόγραμμα, πρωτοβουλίες, όραμα, θέληση αλλά να χεις και πεδίο εφαρμογής όλων αυτών. Να χεις τρόπο και μέσα να τα κάνεις πραγματικότητα. Να χεις τις συμμαχίες και τη δύναμη. Να χεις δομές, υπηρεσίες, συνεργάτες, ειδικούς επιστήμονες, διοίκηση που να μπορεί να τα υποστηρίξει. Να βρεις και τον τρόπο και τα κονδύλια που απαιτούνται!!

Κυρίως όμως όλα αυτά να τα διαχειριστείς σωστά και νόμιμα ή τουλάχιστον μόνο προς το εθνικό συμφέρον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου