Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Να μας πείτε επιτέλους τι είστε?

Να μας πείτε επιτέλους τι είστε?
Η εποχή μας είναι εποχή πολιτισμικής παρακμής. Τα πρότυπα του πολιτισμού μας είναι χαμηλότερα από ότι ήταν πριν από αρκετά χρόνια και σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τα πολιτισμικά πρότυπά των αρχαίων μας προγόνων. Τα σημάδια αυτής της παρακμής είναι ορατά σε πολλά πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η αδιαφορία μας για τα κοινά και η μη συμμετοχή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες θεωρώ ότι είναι το πιο σημαίνον αποτέλεσμα της παρακμής αυτής.
Όταν ζούμε την πολιτεία μας με απλές αντιλήψεις και πολιτικές τοποθετήσεις και χαρακτηρισμούς - ομαδοποιήσεις του στυλ:
Οι άλλοι είναι νεοφιλελεύθεροι, καπιταλιστές προδότες γερμανοτσολιάδες, είναι η δεξιά! Εμείς είμαστε αριστεροί!
Οι άλλοι είναι αντιδραστικοί εμείς είμαστε προοδευτικοί.
Οι άλλοι είναι υπέρ του κεφαλαίου, εμείς είμαστε υπέρ του λαού! Οι άλλοι είναι οι κακοί εμείς είμαστε οι καλοί!
- Εμείς είμαστε αυτό που δεν είναι οι άλλοι!  Προσδιορίστε όμως τι είστε?
- Οι άλλοι είναι η κακή δεξιά, εμείς είμαστε η καλή αριστερά! Ποια αριστερά?
- Οι άλλοι είναι συντηρητικοί – αντιδραστικοί, εμείς είμαστε προοδευτικοί! Σε ποια πρόοδο ακριβώς αναφέρεστε?
- Οι άλλοι είναι υπέρ του καπιταλισμού εμείς είμαστε υπέρ της αναδιανομής: Που ακριβώς πέτυχε αυτό το περιβόητο σύστημα της αναδιανομής?
- Οι άλλοι είναι οι δυνάμεις του κακού, εμείς είμαστε με την πλευρά του καλού! Το τίποτα δεν είναι καλό. Το τίποτα είναι απλά τίποτα!
- Ότι είναι φασισμός εμείς δεν είμαστε, εμείς είμαστε  εναντίον του. Ποιος δηλαδή φασισμός αποδείχτηκε καλύτερος? Ο δεξιός ή ο αριστερός που πολλοί από εσάς ιδεολογικά πρεσβεύετε?
Στον «αγώνα» εναντίον των Ευρωπαίων, των Γερμανών, των δανειστών, επικαλεστήκατε τον πατριωτισμό, την ελευθερία, την δημοκρατία και πολλούς άλλους «αστικούς» στόχους. Εγκαταλείψατε σκόπιμα την κάθε «επαναστατική» σας αιχμή, όπως το μνημόνιο – αντιμνημόνιο, και ενταχτήκατε σκόπιμα στο ευρωπαϊκό σύστημα το οποίο φυσικά και αποτελούσε τον μονόδρομο, όπως από την αρχή γνωρίζατε!. Αυτή ήταν η τακτική σας. Και για να διατηρήσετε τον έλεγχο και την νομή της εξουσίας χρησιμοποιήσατε τελικά και την οικονομική βοήθεια των Ευρωπαίων, αλλά και την τρομοκρατία, την προπαγάνδα και ότι άλλο σας δίδαξαν και σας διδάσκουν στα κομματικά σχολεία από όπου περάσατε.
Υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο, και κάθε μορφής καθοδήγηση και προπαγάνδα, το αντίθετο από αυτό που ήταν και είναι προφανές για όλους, προσπαθήσατε να μας πείσετε να μην σκεπτόμαστε, να μας οδηγήσετε στην αδιαφορία και να μας επιβάλετε να δούμε το ανύπαρκτο. Διότι και πολιτικά και ηθικά πρεσβεύετε το ανύπαρκτο! Το τίποτα! Και το τίποτα είναι το χειρότερο κακό από κάθε κακό που μπορεί να μας τύχει να αντιμετωπίσουμε!! Δεν μπορεί κανένας να αντιμετωπίσει το τίποτα!! Δεν μπορεί κανείς να πολεμήσει τον «Κανένα»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου