Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Φαύλος κύκλος!

Φαύλος κύκλος!
Κανένας από εμάς δεν αναγνωρίζει το παρελθόν του! Μας φαίνεται ακατανόητο πως φτάσαμε εδώ και τη ζωή μας κυριαρχεί μια ζάλη, μια αβεβαιότητα και ψάχνουμε ενστικτωδώς για αναζήτηση μιας κατεύθυνσης!
Όλοι έχουμε κάτι να ξεχάσουμε! Πράγματα και πράξεις που διαπράχτηκαν σε βάρος μας, αλλά και πράξεις τις οποίες έχουμε διαπράξει και οι ίδιοι! Να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να συνταχθούμε σε μια νέα αρχή. Όπως είπε και ο Ισοκράτης στους Αθηναίους στο τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου: «Ας κυβερνήσουμε συλλογικά, σαν αν μην συνέβη κανένα κακό»!
Αρκετοί από εμάς είμαστε απογοητευμένοι από την χώρα την οποία ζούμε, Κανένας δεν μπορεί να την αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη! Η γιατρειά βρίσκεται στο σπάσιμο του φαύλου κύκλου και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις μας, ώστε το κοινωνικό και οικονομικό μέλλον της χώρας να αρχίσει να βαδίζει στο σωστό δρόμο.
Να σχεδιάσουμε το μέλλον μας αναλογιζόμενοι τι κράτος θέλουμε και σε τι χώρα θέλουμε να ζούμε.  Να πάψουν οι εμμονές και οι αναφορές σε λάθη του παρελθόντος και να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον. Οικονομική ανάπτυξη χωρίς εκσυγχρονισμό δεν είναι εφικτή. Να θέσουμε στόχους για το μέλλον οι οποίοι δεν θα είναι ευκαιριακοί και μόνο πολιτικοί.
Να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και μα αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη μας μέσα στο κοινό πολιτικό και οικονομικό μέλλον της Ευρώπης!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου