Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Θερμά συγχαρητήρια στους Φιλιατιώτες!!!

Κατ αρχάς θα πρέπει να σε ρωτήσω δήμαρχε αν ξέρεις τι είναι τα ανταποδοτικά τέλη;
Αν ξέρεις π.χ ότι από τα χρήματα αυτά δεν μπορείς να πληρώσεις ούτε το ρεύμα στο δημαρχείο;
Όπως άλλωστε το γράφουν και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου : «Τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών καλύπτουν αποκλειστικά και μόνο τις δαπάνες της αντίστοιχης υπηρεσίας και όχι άλλες δαπάνες του Δήμου»!!!
Λοιπόν με τα ανταποδοτικά τέλη (όσα παίρνω τόσα δίνω δηλαδή)  που εισπράττονται μέσω της  ΔΕΗ  και ονομάζονται δημοτικά τέλη, πληρώνεται ο δημοτικός φωτισμός , (ρεύμα, λάμπες, ηλεκτρολόγοι κλπ) καθώς και ότι αφορά την αποκομιδή σκουπιδιών (καύσιμα απορριμματοφόρων, υπάλληλοι, χωματερή κλπ).
Με τα χρήματα που εισπράττει ο δήμος για την ύδρευση και είναι και αυτά ανταποδοτικά (όσα παίρνω τόσα δίνω και πάλι) πρέπει να πληρώνεται ότι αφορά την ύδρευση (υδραυλικοί, καύσιμα για οχήματα, ηλεκτρικό ρεύμα αντλιοστασίων κλπ).
Αυτό δεν σημαίνει ότι πχ αν έχει ο Δήμος δεν μπορεί να ξοδέψει επιπλέον χρήματα σε ύδρευση, σκουπίδια κλπ. Μπορεί να βάλει από την ΣΑΤΑ πχ. Απλά δεν μπορεί τα χρήματα που εισπράττει για αυτούς τους σκοπούς να τα διαθέσει αλλού!! Ούτε ένα ευρώ!!!
Και αυτά είναι διακριτά!! Όσα εισπράττει για την ύδρευση πρέπει αν πάνε αποκλειστικά στην ύδρευση και όσα για δημοτικό φωτισμό και σκουπίδια μόνο εκεί!!!
Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Η Ηγουμενίτσα πληρώνει 1,35 ευρώ το τετραγωνικό,  
Γραικοχώρι  και Νέα Σελεύκεια 0,90 ευρώ. 
Σύβοτα και Πέρδικα 1,00 ευρώ.
Παραμυθιά και  Γλυκή 1,06 ευρώ
Πάργα 1,85 και Καναλάκι 1,45 ευρώ.
Ιωάννινα πόλη 1,85.  Πέραμα και Ανατολή 0,70 και 0,75 ευρώ αντίστοιχα
Η Καλαμαριά μία από τις πολύ καλές περιοχές της Θεσσαλονίκης,1,80 ευρώ
Κατόπιν των παραπάνω  οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στους δημότες του Δήμου Φιλιατών που με τα 2 ευρώ το τετραγωνικό που πληρώνουν είναι οι πιο πλούσιοι του νομού Θεσπρωτίας, όλης της Ηπείρου και πιθανότατα από τους πιο πλούσιους όλης της Ελλάδας!!
Τόσο πλούσιοι είναι λοιπόν οι δημότες σου δήμαρχε?
Ή πρέπει να περιμένουν ότι κάποτε ίσως και να γίνει μείωση στα υπερβολικά ανταποδοτικά τέλη της ύδρευσης και της καθαριότητας?? Δεν το νομίζω!!! Ότι αύξηση μπαίνει συνήθως δεν ξαναβγαίνει!!
Λοιπόν κύριοι της δημοτικής αρχής! Όσα εισπράξατε εισπράξατε!
Σας καλώ να ακυρώσετε άμεσα τις παράτυπες αποφάσεις που έχετε λάβει σχετικά με τα τέλη ύδρευσης και δημοτικά τέλη. Πάρτε μια απόφαση, χτες κιόλας, να μειώσετε το βάρος που αδικαιολογήτως φορτώσατε στους δημότες.
Και ζητήστε και συγνώμη για όσα έγιναν!! Έγκαιρα πριν γίνουν γνωστά τα όσα θα ακολουθήσουν και δεις τι εννοώ όταν λέω ότι δεν ξέρεις τι είναι τα ανταποδοτικά τέλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου