Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΠΟΛΕΜΟΣ

Οι μόνοι που θεωρούν τις εκλογές ως πόλεμο είναι αυτοί οι οποίοι έχουν συμφέροντα από αυτές ή αναμένουν να αποκτήσουν από τον εκάστοτε νικητή. Αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι παρά εκδότες, εργολάβοι, προμηθευτές και γενικότερα άνθρωποι οι οποίοι αναμένουν να αποκομίσουν οφέλη.
Οι υπόλοιποι δεν θεωρώ ότι έχουμε τίποτα να μοιράσουμε αφού στις εκλογές πολλές φορές τίθενται σε αντίπαλα στρατόπεδα συγγενείς και φίλοι, αδέρφια, ξαδέρφια και κουμπάροι. Όλοι εμείς και τώρα και μετά τις εκλογές σε μια παρέα είμαστε, στο ίδιο τραπέζι καθόμαστε και μαζί κουβεντιάζουμε και αναλύουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας. Και όσοι ειδικότερα γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, ξέρουν πόσο δύσκολοι καιροί είναι οι παρόντες για την συμμετοχή στα κοινά και την αντιμετώπιση πρωτόγνωρων καταστάσεων. Ξέρουν ότι είναι βαρύ το φορτίο που επωμίζονται και ότι είναι δύσκολη η διαχείριση της εξουσίας.
Στις εκλογές βλέπουμε συνήθως πρώην συντρόφους από τις ίδιες κομματικές γραμμές ή πολιτικές ιδεολογίες να τίθενται αντίπαλοι για να διεκδικήσουν στην ουσία την εφαρμογή της ίδιας πολιτικής που αυτοί πρεσβεύουν. Στην ουσία η διαχείριση της οικονομικής κρίσης και των συμφερόντων των πολιτών διέπεται πλέον από αυστηρή νομοθεσία η οποία δεν αφήνει πολλά παράθυρα και δυνατότητες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά για να υπάρξουν  αποτελέσματα.
Μεγάλη σημασία βέβαια έχει το μετά στις εκλογές. Και αυτό το μετά δεν περιλαμβάνει μόνο την θριαμβεύτρια «κυβέρνηση» αλλά και την ηττημένη αντιπολίτευση η οποία δεν είναι άμοιρη ευθυνών και υποχρεώσεων. Δεν χρειάζεται να σας πω πολλά για να καταλάβετε ότι όπου υπήρξαν σοβαρές περιπτώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος χωρίς έλεγχο και περιπτώσεις με μεγάλα ελλείμματα, σοβαρές ευθύνες φέρει και η αντιπολίτευση.

Στην σύντομη πολιτική  μου καριέρα πολλές φορές λογομάχησα, διαφώνησα και αντιπαρατέθηκα με άλλους πολιτευόμενους, αλλά έκρινα πάντα τους απέναντι με ανθρώπινες αξίες και όχι καιροσκοπικά και με ιδιοτέλεια. Αν καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που πρέπει να βραβεύουμε είναι η ανιδιοτέλεια και η ικανότητα τότε θα έχουμε και πολιτικούς άξιους να μας διοικούν και να μας κατευθύνουν προς το σωστό δρόμο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου