Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Φίλε μου Παναγιώτη

Ο λαός έχει βάλει πλάτες όπως είπες και δεν είναι η πρώτη φορά δυστυχώς ούτε η τελευταία που θα απογοητευτεί!! Θα απογοητευτεί κυρίως γιατί δεν ξέρει σε τι ελπίζει. Καλές οι κορώνες περί πατριωτισμού και αντίστασης στον υποτιθέμενο αντίπαλο που μας επιβουλεύεται, αλλά δεν θα οδηγήσουν σε κανένα αποτέλεσμα αν δεν αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούμε σαν λαός και σαν κράτος!
 "Δεν είστε εσείς οι ειδήμονες" είπες "κ ο λαός ο αφελής ...." !!
Αφελή δεν θα τον χαρακτήριζα άλλα ο τρόπος που τα ΜΜΕ κάνουν την πολιτική τους προπαγάνδα καθοδηγεί και τις αποφάσεις του λαού, των πολλών δηλαδή. Εξάλλου η λογική του "ψηφίζω αυτούς ή τους άλλους για να τους βάλουν όλους στην φυλακή" είτε "ας τους δώσουμε και σ αυτούς μια ευκαιρία να δούμε τι θα κάνουν" σε μια κατάσταση η οποία δυστυχώς έχει διαμορφωθεί προ πολλού με τελείως αρνητικό πρόσημο για την χώρα μας, δεν είναι δυστυχώς τρόπος πολιτικής σκέψης. Οδηγείσαι και μάλλον καθοδηγείσαι προς το άγνωστο με όπλο μόνο την ελπίδα.
Ουδείς δυστυχώς δεν επέρριψε και στον ίδιο τον λαό τις ευθύνες που και αυτός έχει για τον τρόπο που αντέδρασε και έπραξε στο παρελθόν, αλλά και για τον τρόπο που έζησε και τον άφησαν να πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να ζει. Να θυμηθούμε μήπως την περίοδο Μητσοτάκη ο οποίος από το 1991-93 έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ή τον Γιαννίτση που τον λοιδορήσαμε όλοι όταν μας έθεσε προ των ευθυνών μας??

Όχι κανείς δεν είναι ο ειδήμονας ούτε ο λαός αφελής αλλά όταν οδηγείται σε λάθος, κατά την άποψή μας, δρόμο οφείλουμε να το φωνάξουμε και να το διαδώσουμε!!! Με ευγένεια, με πολιτικό λόγο, με παραδείγματα, με συγκεκριμένες προτάσεις, με τρόπο που να δείχνει ότι δεν το κάνουμε υστερόβουλα αλλά γιατί πονάμε αυτόν τον τόπο και νοιαζόμαστε για την πατρίδα μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου