Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αγαπητή Έλενα

Σε τι ακριβώς αποσκοπεί να πετύχει η νυν κυβέρνηση δεν έχω καταλάβει? Αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής, ως μοναδικό σκοπό, είναι να πάρουμε με κάθε τρόπο και άλλα δανεικά από την Ευρώπη, τα οποία, δυστυχώς, στο φαύλο κράτος που ανέφερες και εσύ θα είναι άχρηστα και δεν θα πιάσουν τόπο.
Ειδικά αυτό το «δώστε μας δανεικά και εμείς θα τα διαχειριστούμε καλύτερα από τους άλλους γιατί δεν είμαστε διεφθαρμένοι» δεν μου λέει απολύτως τίποτα όσον αφορά την λειτουργία των θεσμών και των δομών του κράτους που ελάχιστα άλλαξε.
Πρέπει να το καταλάβετε επιτέλους!!! Εμείς που φωνάζουμε για να ακουστεί η φωνή μας απλά δεν θέλουμε να πάμε πίσω σε εκείνη την κατάσταση που προϋπήρχε της κρίσης και των μνημονίων.
Δεν θέλουμε να επανέλθουμε σε ένα κρατικό πελατειακό μόρφωμα, σε μια κρατιστική αντίληψη διαχείρισης, που ως γνωστόν είναι ένα μοντέλο πλήρως αποτυχημένο!!
Φυσικά όσον αφορά τις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί, σε σχέση με το επίπεδο διαβίωσης πολλών συμπολιτών μας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμη και αυτό διεκδικείται με λάθος τρόπο!!!
Δεν θεωρώ κανέναν πιο ανθρωπιστή και πιο δημοκράτη από εμένα αλλά το να προσπαθείς σε μια κοινωνία ανθρώπων να εφαρμόσεις ένα κρατικιστικό μοντέλο ανάπτυξης και διακυβέρνησης δεν είναι εφικτό, ούτε ρεαλιστικό, και έχει αποτύχει πλήρως, όπου έγιναν προσπάθειες εφαρμογής του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου