Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ντόπια Σοσιαλδημοκρατία - Συγκέντρωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης

23 προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δημοσιεύτηκαν ως θέματα προς συζήτηση στην πολιτική εκδήλωση της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» η οποία έγινε με ικανό αριθμό συμμετεχόντων αυτή τη φορά, στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» την 6/5/2016!!
Πόσα από αυτά παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές και πόσα συζητήθηκαν? Μάλλον κανένα!!
Αντί αυτών όλοι περιορίστηκαν σε καταγγελτικούς λόγους για το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι κυβερνώντες. Για όσους είναι ενημερωμένοι είναι γνωστό ότι οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα από όσα είπαν προεκλογικά πλην ίσως της ΕΡΤ και των καθαριστριών, που ως πρωτεργάτισσες του αγώνα πήραν προαγωγή και πλέον είναι «βοηθοί» στην απόδοση της δικαιοσύνης!!
Ακούστηκαν ελάχιστες μη γενικόλογες πολιτικές προτάσεις για το μέλλον!! Δεν έγινε καμία αναφορά για τα λάθη του παρελθόντος, όταν το κύριο μέλος της Συμπαράταξης, το ΠΑΣΟΚ, είχε και ασκούσε την εξουσία!! Ήταν ποιοτική σαν συζήτηση χωρίς όμως καμία ουσία. Είχα μελετήσει τις αντίστοιχες προτάσεις θεμάτων προς συζήτηση και ανέμενα να ακούσω συγκεκριμένες παρεμβάσεις επ’ αυτών. Το μόνο όμως που άκουσα ήταν καταγγελτικοί μονόλογοι.
Ο πολύς ο κόσμος δεν ξέρει καν τι είναι Σοσιαλδημοκρατία. Εδώ οι Έλληνες αυτοπροσδιορίζονται ως «Δεξιός». « Κεντρώος» «Αριστερός», και σκόπιμα παραλείπω τους πρόσφατους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν σε πολλούς ανάλογα με την στάση που κράτησαν απέναντι στην διχαστική προπαγάνδα των τελευταίων καιρών.
Ο ψηφοφόρος που έφυγε από την κάλπη και απέφυγε να ψηφίσει, νέος συνήθως άνθρωπος που έχασε κάθε ελπίδα, αλλά και αυτός που μετάνιωσε που ψήφισε τους νυν κυβερνώντες, δεν θέλει να ακούσει ένα γενικόλογο πολιτικό πρόγραμμα, ανάλογο και αντίστοιχο αυτών που παρουσιάζουν και εκδίδουν σε ιλουστρασιόν χαρτί τα κόμματα λίγο πριν τις εκλογές. Δεν θέλει να ακούσει όρους όπως «θέσπιση αντισταθμιστικής πολιτικής» ή «αναδιάρθρωση της οικονομίας»! Θέλει να ακούσει από τα στόματα αυτών που διεκδικούν την ψήφο του συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις, κι ας μη καλύπτουν αυτά όλο το φάσμα του προγράμματος. Θέλει να ακούσει μέτρα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στο οικονομικό και βιοτικό του επίπεδο.
Θέλει συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένες αναφορές που να περιλαμβάνονται στο μοντέλο της Σοσιαλδημοκρατίας, για να κατανοήσει στην πράξη το νόημα της.
Οικονομικό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στην στήριξη της αγροτικής οικονομίας μας και του τουρισμού, αλλά και στην παγκόσμια δύναμη μας! Την ναυτιλία! Με μείωση του ΦΠΑ τόσο σε τρόφιμα όσο και υπηρεσίες επίπεδα που θα καταστήσουν ανταγωνιστική τη χώρα μας. Με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και με μείωση της φορολογίας, η οποία θα φέρει μεγαλύτερη απόδοση σε έσοδα, αλλά και η οποία θα συνοδεύεται με ταυτόχρονη αύξηση των ελέγχων και αυστηρή τιμωρία των παρανομούντων.
Συνταγματική τροποποίηση και προσλήψεις μόνο αξιοκρατικά στο δημόσιο και τους ευρύτερους φορείς, μόνο μέσω ΑΣΕΠ, και μόνο με συγκεκριμένα προσόντα και προδιαγραφές τα οποία θα περιγράφονται επαρκώς και θα είναι απαρέγκλιτα για κάθε μία θέση εργασίας που θα προβλέπεται να πληρωθεί. Θεσμοθέτηση όλων των θέσεων αλλά και ταυτόχρονη κατάργηση των περισσότερων μη απαραίτητων οργανισμών και φορέων οι οποίοι παρασιτούν και δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα. Ευέλικτο δημόσιο στελεχωμένο με άριστα καταρτισμένους υπαλλήλους.
Υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς μην ορίζονται αποτυχημένοι βουλευτές και κομματικά στελέχη, ούτε καν πολιτικά πρόσωπα, αλλά μόνιμοι υπάλληλοι των υπουργείων οι οποίοι βάσει συγκεκριμένων προσόντων θα προάγονται για να καλύψουν τις θέσεις αυτές.
Οι υπουργοί να μην είναι ταυτόχρονα και βουλευτές. Όποιος βουλευτής υπουργοποιηθεί να είναι αναγκασμένος από το σύνταγμα να παραιτείται από την βουλευτική του έδρα. Όλες οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μονοεδρικές με ταυτόχρονη μείωση των βουλευτικών εδρών στις 150-200.
Υποψηφιότητα να μπορούν να θέσουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές και σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Δεν μπορεί να εκλέγονται οι κάθε λογής τηλεοπτικοί μαϊντανοί και να αποκλείονται άξιοι διευθυντές οργανισμών ή ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να προσφέρουν. Όλοι στην κρίση των ψηφοφόρων και η ευθύνη της εκλογής στον λαό.
Δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, στην υγεία και κοινωνική μέριμνα, στις μεταφορές και στην παιδεία. Όλα τα υπόλοιπα σε ιδιωτικές εταιρίες με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και διεθνείς διαγωνισμούς μέσα σε ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, Δωρεάν όλες οι παροχές στην υγεία από τα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς της επιλογής μας, δωρεάν όλες οι αστικές μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς, δωρεάν και όλες οι βαθμίδες της παιδείας με πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για όλους όσους το επιθυμούν.
Οι Δήμοι να συγχωνευτούν επιπλέον, όπου απαιτείται, και να είναι απόλυτα ανεξάρτητοι από την κεντρική διοίκηση με δικά τους έσοδα και διαχείριση ακόμη και για τους μισθούς. Οι περιφέρειες στον ρόλο τους ως επόπτες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και με όλες τις αποκεντρωμένες αρμοδιότητες χωρίς καμία παρέμβαση από τα υπουργεία, τα οποία θα καθορίζουν μόνο το νομοθετικό πλαίσιο μέσω της νομοθεσίας. Ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος ακίνητης περιουσίας να εισπράττονται από την τοπική αυτοδιοίκηση και να αξιοποιούνται για τις ανάγκες των δημοτών.
Η εκκλησιαστική περιουσία να γίνει δημόσια περιουσία και να προβλεφθεί συνταγματικά ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης και αξιοποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους.
Κανένας πολίτης να μην προσέρχεται σε δημόσια υπηρεσία! Λειτουργία όλων των υπηρεσιών με ηλεκτρονική αλληλογραφία και με πρόσβαση από το ιντερνέτ. Περιορισμός όλων των δικαιολογητικών και πιστοποιητικών που απαιτούνται! Λειτουργία μιας στάσης στα ΚΕΠ για όλα όσα απαιτείται παρουσία.
Ανάπτυξη με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον! Είμαστε μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στην αγροτική παραγωγή. Το περιβάλλον να προστατεύεται με αυστηρή νομοθεσία, αλλά ταυτόχρονα να γίνεται εκμετάλλευση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη.
Κίνητρα για αποκέντρωση, αύξηση της γεωργικής παραγωγής και εκμετάλλευση όλων των αναξιοποίητων δημόσιων εκτάσεων. Αναδιανομή και παραχώρηση με ελάχιστο αντίτιμο σε όσους επιθυμούν να τις εκμεταλλευτούν.
Αυστηρά όρια στην απονομή δικαιοσύνης και απόλυτη εφαρμογή εξωδικαστικών συμβιβασμών χωρίς να αναγκαιούν χρονοβόρες διαδικασίες.
Ελάχιστη εθνική σύνταξη από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλους, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των κρατήσεων που αφορούν παροχές συντάξεως. Όσοι το επιθυμούν θα ασφαλίζονται για επιπλέον  παροχές με ιδιωτικά συμβόλαια ασφάλισης.
Κοινωνική μέριμνα και όχι ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη να μην χρειάζονται καμία οικονομική ενίσχυση από κανέναν. Το κράτος θα μεριμνά με τις κοινωνικές του υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες τους.
Παιδεία πραγματική και όχι μαθησιακή. Ο σκοπός της μόρφωσης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης να είναι η απόκτηση παιδείας και όχι η απόκτηση άχρηστων τις περισσότερες φορές γνώσεων. Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά και πρόσβαση στα κρατικά πανεπιστήμια όλων όσων το επιθυμούν.

Ανήκουμε στη Δύση και την Ευρωπαϊκή Ένωση! Η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να στρέφεται αποκλειστικά προς τα εκεί ανεξάρτητα από τις οικονομικές συναλλαγές με άλλες χώρες. Τέρμα τα παραμύθια για έθνη ανάδελφων χριστιανών. Κάθε χώρα έχει τα δικά της συμφέροντα και αυτά εξυπηρετεί σε κάθε περίπτωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου