Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Θεωρώ ότι δεν είμαι βλάκας.

Θεωρώ ότι δεν είμαι βλάκας. Ούτε και πολύ έξυπνος!! Καλύπτω ας πούμε τον μέσο όρο. Δεν έχω αυταπάτες και ξέρω πολύ καλά πως πολιτεύτηκε και τι σκόπευε ο ΣΥΡΙΖΑ που τώρα «κυβερνάει»! Σκισμένα μνημόνια, αγανακτισμένοι, ΕΝΦΙΑ, διαγραφή χρέους, 13ος μισθός, 751 ο βασικός, όχι μείωση στις συντάξεις, παιδάκια που πεινάνε, αυτοκτονίες, πατριωτισμός (πατριδοκαπηλία μάλλον), θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν και νταούλια θα βαράμε κι αυτοί θα χορεύουν. Όλα στο βωμό της ψήφου!
Πολιτικές θέσεις? Κάποια από αυτά ίσως! Βέβαια όχι ενδεδειγμένα σε ένα διεθνές περιβάλλον, αλλά ας δεχτούμε ότι κάποια ήταν «πολιτική»!
Σκοπός και στόχος? Πρώτα να πάρουμε τις εκλογές! Μετά να πάρουμε με το μέρος μας όσους πιο πολλούς μπορούμε για να έχουμε στήριξη ώστε να προχωρήσουμε στον «εκβιασμό» των Ευρωπαίων!! Και ταυτόχρονα ας κάνουμε και καμιά κίνηση εντυπωσιασμού στρεφόμενοι πότε στη μία χώρα πότε στην άλλη!
Με ποιόν τρόπο θα πάρουμε όσο πιο πολλούς Έλληνες μαζί μας στην απόπειρα πίεσης προς τους Ευρωπαίους? Μα φυσικά θα το ρίξουμε στον πατριωτισμό τους!! Προδότες και γερμανοτσολιάδες όσοι στηρίζουν τους «άσπλαχνους» δανειστές και θέλουν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να παραμείνουμε στην Ευρώπη! Οι πατριώτες Έλληνες που δεν θέλουν το ξεπούλημα της πατρίδας είναι μαζί μας!! Όχι στους εκβιασμούς των Ευρωπαίων!! Οφείλουν να μας δώσουν και άλλα δανεικά και να διαγράψουν το χρέος!! Τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις μόνο να μας δώσουν οι Γερμανοί σωνόμαστε!! Θα μας δώσει λεφτά η Ρώσικη αρκούδα!
Διαπραγμάτευση? Μόνο κατ’ όνομα!! Ποτέ δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση!! Ο Τσίπρας ήξερε από τον Φλεβάρη ότι στο τέλος θα υποχωρήσει!! Βλέπεις δεν γινόταν αλλιώς και χρήματα δεν μας έδινε κανένας!  Αλλά δεν έπρεπε να δείξει ότι έπεσε αμαχητί!! Το τερμάτισε λοιπόν!! Στράγγιξε ότι μετρητό υπήρχε για να απειλήσει για μια τελευταία φορά τον Ιούνιο. Είδε όμως και κατάλαβε ότι περπάταγε γυμνός στα αγκάθια!! Κανένας δεν τον στήριξε!! Όλοι του είπαν στο καλό και να μας γράφεις!! Βλέπεις πήγε να τα βάλει με όλη την Ευρώπη!! Με όλο τον κόσμο!! Και αντί να αλλάξει την Ευρώπη άλλαξε βρακί και το γύρισε από την ανάποδη!! Το πιο μεγάλο όπλο του το δημοψήφισμα ήταν για να δείξει απλά ότι έκανε ότι μπορούσε!! Ότι ήταν «ήρωας» αλλά δεν νικάει πάντα ο Δαυίδ τον Γολιάθ!!
Και μετά? Όλα μια χαρά!! Η Μέρκελ? Εξαίρετη κυρία!! Φίλη της Ελλάδας!! Κι ο Αλέξης το πουλέν της! Ποιος άλλος θα έβγαζε έτσι τη δουλειά χωρίς να ανοίξει μύτη! Το ΔΝΤ? Σύμμαχός μας στον αγώνα για τη διαγραφή χρέους!! Ο ΕΝΦΙΑ, τα μνημόνια, οι συντάξεις, οι μισθοί, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα δεν πληρώνω, ο ΦΠΑ, οι υποσχέσεις, τα προγράμματα Θεσσαλονίκης, τα παιδάκια που πεινάνε, οι αγανακτισμένοι, οι ψεκασμένοι! Όλα ξεχάστηκαν!! Βλέπεις έκανε και εκλογές και πήρε ένα καλό ποσοστό από όσους ψήφισαν τέλος πάντων.
Διακυβέρνηση? Ούτε μια αράδα! Ούτε έναν νόμο, αν εξαιρέσεις τις καθαρίστριες, την ΕΡΤ και τα μνημόνια που ψήφισε!! Υπουργοί και κυβέρνηση που κλαίνε με μαύρο δάκρυ όταν καλούνται να εφαρμόσουν αυτά που ψήφισαν!!  Βουλευτές? Μνημονιακοί όλοι και με τη βούλα! Κι ας αλλάξανε 3-4 κόμματα μερικοί γιατί δεν ήθελαν να ψηφίσουν μνημόνια!! Είναι γλυκιά η καρέκλα βλέπεις!!!
Απέφυγε τα χειρότερα λοιπόν μέχρι τώρα!! Σε βάρος της χώρας που έχει παραλύσει οικονομικά και τα χειρότερα δυστυχώς έπονται!! Δεν είναι το πρόβλημα η πολιτική μέχρι στιγμής αλλά η ακυβερνησία, η έλλειψη πολιτικών πρωτοβουλιών, μεταρρυθμίσεων, οργάνωσης!! Αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα!! Ποιος ασχολείται!!
Βέβαια ο στόχος του από την αρχή  ήταν και είναι μόνο ένας! Όλα έγιναν για έναν σκοπό! Να έρθει και να στρογγυλοκαθίσει κάπου εκεί στα αριστερά της κεντροαριστεράς και να δημιουργήσει εκλογική πελατεία που θα τον διατηρήσει εκεί!! Από εκεί προκύπτει και το απυρόβλητο και οι συμμαχίες με τον Κωστάκη! Από εκεί μας προέκυψε και ο Πάκης!! Δεν είναι ο εχθρός μας η δεξιά! Σύμμαχός μας είναι! Η άλωση του χώρου του κέντρου ήταν που θέλαμε και η κατοχύρωση της κομματικής πελατείας. Αντί να πάμε μπροστά πάμε ολοταχώς προς τα πίσω. Ζήλωσε βλέπεις ο μικρόνους να γίνει από το πουθενά Αντρέας στη θέση του Αντρέα!!
Βέβαια τελικά έπεσε πολύ προς τα δεξιά και σε λίγο η αντιπαράθεση του θα είναι με τους δεξιούς νυν συμμάχους του που του έδωσαν και πρόεδρο τον Πάκη! Μάλλον νεοφιλελεύθερος ήταν και δεν το ήξερε! Άλλωστε πολλοί μαθήτευσαν στο χώρο των Μαρξιστών - Μαοϊστών για να μάθουν πολιτική και μετά πήγαν στο μαντρί της δεξιάς!!
Βέβαια μια χώρα θέλει και διακυβέρνηση ! Δεν γίνονται βλέπεις όλα μόνα τους!! Σιγά όμως που θα νοιαζόταν για την Ελλάδα!! Τόσα χρόνια έτσι είναι και δεν έπαθε τίποτα!!  Άλλωστε αυτή δεν πεθαίνει ποτέ!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου