Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Το να γυρίσω πίσω στο παρελθόν

Το να γυρίσω πίσω στο παρελθόν…

Το να γυρίσω πίσω στο παρελθόν και να μετανιώνω που το 2001 αντέδρασα στην πρόταση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό, η οποία θα μας είχε απαλλάξει από πολλά δεινά που ακολούθησαν, είναι εύκολο. Αλλά δεν βγήκα εγώ στους δρόμους για να διαμαρτυρηθώ και να διαδηλώσω. Βγήκαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες οι οποίοι δεν ήθελαν να χάσουν την βόλεψή τους και τώρα είναι αργά για δάκρυα.
Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λέει ο σοφός λαός αλλά και όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.
Οι αλήθειες δυστυχώς πονάνε και δεν θέλουμε να τις ακούμε. Ζήσαμε το ψέμα μιας βολικής για όλους εποχής και τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.
Αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά είναι να περάσουν όλοι από το ταμείο για την εξόφληση. Αυτό ποιος μπορεί να μου το εγγυηθεί?
Δεν ήταν βέβαια μόνο αυτό το λάθος. Ήταν όμως ένα από τα πιο μεγάλα. Οι διάφορες μελέτες που κυκλοφορούν δείχνουν ότι αν είχε επιλυθεί έγκαιρα το πρόβλημα του ασφαλιστικού δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Σε 140 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν τα βάρη του προϋπολογισμού για την συνεχή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού από το 1996 έως το 2009.
Μαϊμού εργαζόμενοι, μαϊμού συντάξεις στα 35 με 15 χρόνια υπηρεσίας και ανήλικο παιδί, μαϊμού συντάξεις στην Ολυμπιακή και τον ΟΤΕ, μαϊμού συντάξεις σε αναπήρους και «τυφλούς», μαϊμού συντάξεις σε πεθαμένους και ανύπαρκτους. Χρόνια ολόκληρα τρώγαμε τις σάρκες μας και οι πολιτικοί άρχοντες απλά μας χάιδευαν την πλάτη μας για να παίρνουν τις ψήφους και να επανεκλέγονται.
Δεν θα διαφωνήσω με κάποιον φίλο ότι υπάρχουν  ευθύνες και για το χρηματιστήριο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για την αγορά του αιώνα στα εξοπλιστικά, Ο Σημίτης όμως, παρά τα "λάθη" του, ήταν μπροστάρης για την εποχή του και δεν θα τον κρίνουμε για κάποια από αυτά. Τον σημαντικότερο πάντως ρόλο, κατ εμέ, για την σημερινή κατάσταση έπαιξαν το ασφαλιστικό αλλά και η φοβερή και τρομερή περίοδος ακυβερνησίας από το 2004 έως το 2009.
Βεβαίως όσες  μίζες και να δόθηκαν όσα χρήματα και αν χάθηκαν αυτό που έγινε με το ασφαλιστικό δεν έχει όμοιό του. Ακόμη και την περίοδο του «δώσε μου κι εμένα μπάρμπα» από το 2004 έως το 2009 θα την είχαμε ξεπεράσει αν δεν υπήρχε αυτή η μόνιμη πληγή του ασφαλιστικού.
Εν κατακλείδι, και όπως το είπε και ο φίλος μου ο Φώτης, «ασφαλιστικό και κομματικό κράτος κατάπιαν τα περισσότερα χρήματα». Το κομματικό κράτος καλύπτει την περίοδο του Κωστάκη του νεότερου, αλλά και όσα λάθη έγιναν στην δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης του Σημίτη, πολλά από τα οποία παραμένουν ατιμώρητα. Εγώ θα προσθέσω και την Τοπική Αυτοδιοίκηση!! Δεν μπορώ να ακούω Δημάρχους και Αιρετούς να λένε δεν έχουμε χρήματα!! Δεν μας δίνει το `κράτος!! Ποιοι??? Αυτοί που σκόρπιζαν τα χρήματα λες και ήταν μαρουλόφυλλα και δεν είναι άξιοι οι πιο πολλοί να δουλέψουν ούτε για υπάλληλοι στο περίπτερο της γειτονιάς τους!!
Δυστυχώς λίγες αλλαγές έγιναν σε αυτά μέχρι σήμερα!!  Και κανείς μέχρι σήμερα δεν φρόντισε ή δεν μπόρεσε να τα αλλάξει. Και όσες προσπάθειες έγιναν βρήκαν σφοδρή αντίσταση στους μετακινούμενους από τον ένα χώρο στον άλλο συνδικαλιστές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το τομάρι τους και η κλίκα τους!  Και μη μου πείτε για το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου!! Αυτό θα ξεμείνει από εισφορές οπότε δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα!!!
Και για να ολοκληρώσω, παραθέτοντας και την άποψή μου όσον αφορά τον φίλο μου τον Κώστα, θα προσθέσω ότι δεν είναι θέμα μείωσης των συντάξεων η ρύθμιση του ασφαλιστικού. Είναι θέμα ανταποδοτικότητας και αύξησης των εισφορών μέσω της μείωσης της ανεργίας και της ανάπτυξης!!!
Δεν είναι οι συντάξεις το πρόβλημα αλλά η ανεργία.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου