Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Δεν μπορεί!


Δεν μπορεί να πιστεύουμε την σήμερον ημέρα ότι θα έρθει το ξανθό το γένος να μας σώσει. Δεν μπορεί να νομίζουμε ότι κάποιος άλλος θα το κάνει αντί για μας!
Δεν μπορεί να πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι ίδιοι και όλα θα αλλάξουν από μόνα τους προς το καλύτερο. Δεν φτάσαμε στα όριά μας χωρίς λόγο!
Δεν μπορεί να μιλάμε για Βενεζουέλες, Ισημερινούς, Μαδούρο και πράσινα άλογα. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε τον λαό μας, την ιστορία αλλά και την χώρα μας, με χώρες που ανήκουν σε άλλη ήπειρο, σε άλλο κόσμο!
Δεν μπορεί να πιστεύουμε ότι θα μας σώσει ο Σώρρας, η Τράπεζα της Ανατολής, τα χρήματα που θα μας χαρίσουν κάποια άλλα κράτη.  Δεν είναι δυνατόν να σκεφτόμαστε έτσι οι απόγονοι ου Αριστοτέλη που δίδαξε τη λογική!
Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να μας δουλεύει εν ψυχρώ μια κλίκα τυχάρπαστων ψευτοαριστερών! Κανένας δεν μπορεί να μας εμπαίζει και να παίζει στα ζάρια το μέλλον μας, το μέλλον της πατρίδας. Το μέλλον που κάποιοι πολέμησαν και πόνεσαν για να το ζήσουμε εμείς!
Δεν μπορεί να μην έχουμε γνώση της θέσης και του μέλλοντος της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μπορεί να είμαστε σε μια γωνιά της αλλά εμείς της δώσαμε το όνομα, τα φώτα και τον πολιτισμό!  
Δεν μπορεί να έχουμε απομονωθεί και να μην μας στηρίζει ούτε η Κύπρος. Δεν μπορεί να μην έχουμε τον σεβασμό που μας αξίζει και να μας θεωρούν παρίες αυτοί στους οποίους μάθαμε την λέξη δημοκρατία και το νόημά της!!
Δεν μπορεί να εκλέγουμε τον κάθε τυχάρπαστο βουλευτή και να μας ρεζιλεύει με την παρουσία του. Να παίζει με την νοημοσύνη μας και να προσπαθεί να μας κοροϊδέψει μπροστά στα μάτια μας!
Δεν μπορεί να πιστεύουμε ότι είμαστε ο περιούσιος λαός και να μην ξέρουμε την ιστορία μας. Να μην γνωρίζουμε τους ανθρώπους που χάρη σε αυτούς γεννήθηκε η ιστορία!
100 ή και 1.000 «δεν μπορεί» μπορώ να  παραθέσω.
Κι εκεί είναι το πρόβλημα. Δεν μπορεί να συμβαίνουν τόσα «δεν μπορεί»!! Δεν μπορεί αλλά γίνεται χάρις στην άγνοια, στην απουσία ενασχόλησης με τα κοινά, στην έλλειψη πολιτισμικής και πολιτικής συμπεριφοράς.
Αν μόνο κουβεντιάζαμε το 1/5 από ότι μιλάμε για το ποδόσφαιρο και  γνωρίζαμε λιγότερα από τα μισά από όσα ξέρουμε για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές δεν θα υπήρχαν τόσα δεν μπορεί!!
Πως όμως μπορούμε να αλλάξουμε όλα τα «δεν μπορεί»?
Με ενημέρωση, συζήτηση, αφύπνιση, συμμετοχή, κατεύθυνση, στόχους. Με γνώση και βούληση και όχι με όνειρα και παραμύθια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου