Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Το τι ψήφισες ή δεν ψήφισες φίλε Σάκη......

«Καλημέρα αγαπητέ φίλε Σταύρο», ξεκίνησε γράφοντάς μου ένας παλιός φίλος και συμμαθητής. ‘

Και συνέχισε: «Θα σε παρακαλέσω να σταματήσεις να γραφείς για οτιδήποτε πολιτικό θέμα γιατί βλέπω ότι είσαι μονομερής. Έχουμε τόσα κέντρα παραπληροφόρησης εδώ στην Ελλάδα και δεν πιστεύω ότι χρειαζόμαστε άλλο ένα. Θα ήθελα επίσης να σε πληροφορήσω ότι τα ίδια  άτομα που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ με το λεφτά υπάρχουν, τα ίδια άτομα ψήφισαν τον Σαμαρά με τα Ζάπεια και τα ίδια άτομα ψήφισαν τον Τσίπρα του προγράμματος Θεσσαλονίκης. Ούτε ήταν έξυπνοι πριν και τώρα χάζεψαν που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πιστεύω και το αντίστροφο. Ο λαός νοιώθει πνιγμένος και όπως κάθε πνιγμένος ψάχνει για τα μαλλιά κάποιου να σωθεί. Στην προκείμενη περίπτωση από τα λόγια κάποιου. . Και έχω και ένα ερώτημα προσωπικό για σένα. Αλήθεια που ήσουν τα τελευταία 5 χρόνια γιατί δεν σε έβλεπα να φώναζες τόσο όταν έκοβαν μισθούς και συντάξεις και απόλυαν κόσμο. Σε πληροφορώ ότι δεν ψήφισα κανέναν από τους 3 που μας κυβέρνησαν και κυβερνούν τα τελευταία χρόνια. Επειδή δεν θέλω να έρθω σε προσωπική αντιπαράθεση μαζί σου παρακαλώ να σταματήσει εδώ. Το ξέρεις πολύ καλά ότι είναι πολύ εύκολο πράγμα να κρίνεις. Οι ώρες που ζούμε σαν χώρα και σαν λαός είναι πολύ κρίσιμες και δεν χρειάζεται να φορτίζουμε κι άλλο το ήδη φορτισμένο κλίμα και το οποίο ζούμε πίστεψε με όλοι και καθημερινά».

Ο φίλος μου έχει δίκιο σε αρκετά εκ των όσων γράφει παραπάνω!! Όντως ο Έλληνας ψήφισε με την ελπίδα στηριζόμενος στα λόγια των πολιτικών ταγών του χωρίς να έχει την πολυτέλεια, ίσως, αλλά και την ανάλογη πολιτική παιδεία και ενημέρωση θα έλεγα. Το ευχάριστο τον τελευταίο καιρό είναι ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας παρασυρόμενοι από το κλίμα και την αντιπαράθεση των ημερών ασχολούνται, αντιπαρατίθενται, ενημερώνονται και θέλουν να έχουν συμμετοχή στα δρώμενα και στις αποφάσεις που θα ληφθούν, Κάποιοι ορμώμενοι από δικά τους κριτήρια και σκέψεις, αλλά άλλοι, αρκετοί, τους οποίους θα ήθελα να δω να γίνονται η μεγάλη πλειοψηφία, ορμώμενοι καθαρά και μόνο από αγάπη για την πατρίδα μας και από την θέληση τους να την δουν να αλλάζει, να μεταμορφώνεται και να αποκτάει την υπόσταση που της αξίζει λόγω ιστορίας και πολιτισμού. Δεν έχει σημασία ποιος θα το πετύχει. Σημασία έχει το αποτέλεσμα!
Σε αυτήν την τελευταία  κατηγορία θέλω να πιστεύω ότι ανήκω και εγώ. Δεν έχω προσωπικά κίνητρα ούτε συμφέροντα. Απλά επιθυμώ να αλλάξει αυτό το παρακμιακό μοντέλο διακυβέρνησης και συμπεριφοράς της χώρας μας που επικρατεί. Θέλω και ονειρεύομαι μια χώρα σύγχρονη, περήφανη, δημιουργική, δυνατή, αντάξια των εταίρων της και υπόδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής και των Βαλκανίων ειδικότερα.

Η απάντησή μου όμως, σε όσα μου καταλόγισε, ήταν:

«Το τι ψήφισες ή δεν ψήφισες φίλε Σάκη δεν με ενδιαφέρει!! Το τι γράφω και δεν γράφω αν θέλεις τα διαβάζεις αν δεν θέλεις όχι. Το να μου λες να μην γράφω είναι τουλάχιστον άπρεπο και οδηγεί σε άλλους χαρακτηρισμούς!! Δεν τα πασάρω σε κανενός την σελίδα ή τον τοίχο παρά μόνο στον δικό μου και όποιος θέλει τα διαβάζει και σχολιάζει (πάντα ευγενικά) και όποιος δεν θέλει όχι!! Κάποια δεν είναι καν δικά μου και απλά μπορεί να συμφωνώ. Δεν έβρισα και δεν πρόσβαλα ποτέ κανέναν! Δεν είναι ίδιο ούτε του επιπέδου μου ούτε των πολιτισμικών μου προτύπων!! Το τι ψήφισε ο κόσμος και γιατί το γνωρίζω και το κατανοώ όντας κάθε μέρα σε επαφή με πολλούς. Το κατανοώ χωρίς βέβαια και να το ασπάζομαι σε πολλές των περιπτώσεων. Το να μας κοροϊδεύουν το βαρέθηκα γενικά και σε πληροφορώ ότι δεν σιτίζομαι με κουτόχορτο. Δεν πιστεύω σε κανέναν σωτήρα και γνωρίζω ότι δεν υπάρχει. Η ενασχόληση μου με την πολιτική έχει άλλωστε βαθιές ρίζες ακόμη και στον Στρατό με άλλο φυσικά τρόπο. Υπήρξα από τους πρωταγωνιστές σε θέματα που αφορούσαν συνδικαλιστικούς αγώνες αλλά και άλλα ζητήματα των συναδέλφων. Το αν μας έκοβαν μισθούς και συντάξεις οι κυβερνώντες προφανώς δεν είναι πρόβλημα που προκάλεσαν οι Ευρωπαίοι και θέλουμε να ρίξουμε σε αυτούς το ανάθεμα. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι εσωτερικό και όσο δεν διορθώνεται αυτό θα φωνάζω. Αν δεν διαπιστώσεις και καταλάβεις αυτό που είναι και το σημαίνον ζήτημα, μην περιμένεις λύσεις από κανέναν διότι δεν υπάρχουν. Τώρα δεν φωνάζω για μισθούς ή συντάξεις αλλά για τον κίνδυνο να μην παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη και για τον ακόμη χειρότερο κίνδυνο της πτώχευσης με ότι συνέπειες έχει αυτό. Οι κρίσιμες ώρες του λαού δεν έγκεινται στο αν θα μας δώσουν οι Ευρωπαίοι και άλλα δανεικά (γιατί σίγουρα θα μας δώσουν αφού δεν γίνεται αλλιώς) ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ!!! Αυτή είναι όλη η ουσία!!!


Φυσικά και θα συνεχίσω να γράφω και να δημοσιεύω την άποψή μου. Δεκτή κάθε αντιπαράθεσης και κριτικής!! Αλλά το να σταματήσω να την γράφω και να την διατυπώνω  δεν θα ανεχτώ να μου το επιβάλει κανένας. Από το να εισέλθουμε, εκ νέου, σε τέτοιες εποχές καλύτερα να γίνουμε φτωχοί. Δεν υφίσταται Δημοκρατία χωρίς ελεύθερη έκφραση της γνώμης μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου