Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Ωσαννά!!!

Η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές – δανειστές – εταίρους – θεσμούς – τρόικα ή όπως αλλιώς θέλουμε να το εκφράσουμε, επιτεύχθηκε! Είναι θέμα ωρών η υπογραφή της.
Ήταν άλλωστε δεδομένη. Δεν αμφέβαλα ούτε στιγμή . Ουδείς θα ρίσκαρε την άτακτη χρεοκοπία και την επάνοδο στην δραχμή με ότι συνέπειες (τραγικές σίγουρα), θα είχε αυτή για την χώρα!
Βέβαια σε 5 μήνες είχε δεν είχε αρκετό χρόνο η κυβέρνηση να δείξει τους σκοπούς της και τις προτεραιότητες που θα θέσει. Αν και από τα λίγα που έκανε δεν έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ο κρατισμός και μη προσαρμογή στην παγκόσμια πραγματικότητα δεν αποτελούν δίοδο που θα δώσει τις λύσεις.
Κύριο μέλημα της ήταν η παραμονή  στην εξουσία. Οι αντίπαλοι, ρίχνοντάς την στα βαθιά και δίνοντάς της ελάχιστα χρονικά περιθώρια, θεώρησαν ότι θα ξεμπερδεύουν γρήγορα με την «αριστερή παρένθεση»! Κορόιδεψε, υπαναχώρησε, υπέγραψε, εκβίασε, επανήλθε, απείλησε, ξεγέλασε, δίχασε, με κάθε γνωστό και άγνωστο τρόπο, προκειμένου να πετύχει τον στόχο της. Και μέχρι τώρα τα κατάφερε!
‘Όχι!!! Δεν ήταν και δεν είναι ο στόχος της η αλλαγή της μνημονιακής πολιτικής και η αλλαγή των κακώς κείμενων εντός της χώρας. Αυτό φάνηκε άλλωστε από τις συμμαχίες και τις συμφωνίες τις οποίες έκανε στο εσωτερικό, για να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν. Σκοπός της και κύριος στόχος της είναι η παραμονή με κάθε τρόπο στην εξουσία.
Τώρα όμως έρχονται τα δύσκολα! Αυτά που δεν χωρούν αναβολής και τα οποία με κάθε τρόπο θα πρέπει να προσπαθήσει να διορθώσει και να αλλάξει. Θα πρέπει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα που δεν βρίσκεται  παρά στο εσωτερικό της χώρας. Είναι ο εσωτερικός εχθρός της Ελλάδας, αυτός που καταστρέφει ότι καλό έχει γίνει στην ιστορία μας. Η αλλαγή των κακώς κείμενων επί δεκαετίες . Δεν είναι δικό της πρόβλημα! Το κληρονόμησε! Καλείται όμως να το διορθώσει και να το αλλάξει. Να αλλάξει την χώρα!!

Θα τα καταφέρει?

Δεν είμαι αισιόδοξος! Οι κινήσεις και οι στρατηγικές συμμαχιών που ακολούθησε μέχρι τώρα δείχνουν λάθος δρόμο. Οι αριστερίστικες ιδεοληψίες που θέλει να εφαρμόσει είναι εκτός πραγματικότητας! Δεν ευοδώθηκαν και δεν ευδοκίμησαν πουθενά στον κόσμο. Η συμμαχία με τον διάβολο δεν βοηθάει!!
Οι ίδιοι οι κυβερνώντες δεν έχουν τη δύναμη και την δυνατότητα να αλλάξουν την δομή της ελληνικής κοινωνίας και τον τρόπο δράσης και σκέψης των ελλήνων. Θεωρούν ότι όλα λύνονται με πολιτικό τρόπο και πολιτικές διαδικασίες. Δεν είναι διατιθέμενοι να έρθουν σε ρήξη και να χάσουν τους πελάτες του κράτους.
Πλέον αυτού θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα μετανοήσουν για την τακτική που ακολούθησαν μέχρι τώρα απέναντι τους ευρωπαίους εταίρους .
Φοβάμαι μην το αποτέλεσμα θα είναι να γίνουμε περιθωριακό κράτος της Ευρώπης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης!!
Ωσαννά λοιπόν στους «σωτήρες»!! Καλώς να επιστρέψουν στα πραγματικά προβλήματα που δεν διορθώνονται με Κούγκια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου