Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρέπει επιτέλους να πούμε την σκάφη - σκάφη!!

Και τα σύκα - σύκα!! Η συλλογική ευθύνη για λάθη προηγούμενων κυβερνήσεων, τα οποία όντως έγιναν και έχουν μερίδιο της ευθύνης για πού φτάσαμε εδώ, δεν μπορεί να αποδίδονται σε έναν από τους δεκάδες υπουργούς των περιόδων αυτών. Για ότι έπραξε ως υπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν το 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου ,να κριθεί για το έργο του και μόνο για αυτό!
Ως πρωθυπουργός, και ως ενεργός πολιτικός, ήταν και είναι ο μόνος που είχε και έχει όραμα για μια Ελλάδα διαφορετική από αυτήν που μας οδήγησε στο τέλμα, στον γκρεμό. Ο μόνος που προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της περιόδου μετά την μεταπολίτευση! Ο μόνος που συγκρούστηκε με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Ο άλλος απλά έτρωγε σουβλάκια στον Μπαϊρακτάρη!
Το έργο του δεν περιγράφεται εδώ με λίγα λόγια. Υπάρχουν άλλωστε τότες και τόσες αναλύσεις. Απλά οι έλληνες θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτά τα «κακώς κείμενα», που θέλησε να αλλάξει ο Γιώργος, είναι αυτά που μας οδήγησαν εδώ! Αν κρίθηκε και κρίνεται μόνο και μόνο για τα «μνημόνια», και το «μας έβαλε στο ΔΝΤ», τα οποία όχι μόνο ήταν αναγκαία, αλλά και επιτακτικά όταν έγιναν, όπως προκύπτει και από την συνέχεια, τότε όλοι όσοι απλά τα μνημονεύουν θα πρέπει να ασχοληθούν και να μάθουν τι είναι τα μνημόνια και τι το ΔΝΤ.
Ας προτείνει κάποιος – κάποιοι τις εναλλακτικές λύσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν και τις εθνοσωτήριες ενέργειες που θα μπορούσε να προβεί, πλην τις προσφυγής σε μηχανισμούς σωτηρίας της οικονομίας και της χώρας! Εκ των αποτελεσμάτων όμως, αλλά κυρίως εκ των μνημονίων 2 & 3, δικαιώνεται απόλυτα! Εκτός αν κάποιος – κάποιοι νομίζουν ότι μια άτακτη χρεοκοπία θα ευνοούσε καλύτερα τη χώρα, σε ένα διεθνές οικονομικό περιβάλλον εχθρικό και με την Ε.Ε και τις ΗΠΑ να μην ενισχύουν την προσπάθεια σωτηρίας της πατρίδας!

Αν δεν καταφέρουμε να οργανώσουμε, να αλλάξουμε, αλλά και να δυναμώσουμε, διαμορφώνοντας μια άλλη Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα έχουμε κανένα θεμιτό αποτέλεσμα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου