Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΛΑΘΡΟ - ΠΑΡΑ – ΤΥΠΟΙ – ΝΟΜΟΙ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εκτός από ανίκανοι είστε και άσχετοι εσείς οι «κυβερνώντες»! Εντός εισαγωγικών βέβαια, γιατί άλλο είναι να πολιτικολογείς ασύστολα και ανέξοδα, και άλλο να κυβερνάς! Για να κυβερνήσεις πρέπει να μπορείς και να δημιουργήσεις μηχανισμούς και να ελέγξεις καταστάσεις πριν ξεφύγουν από κάθε έλεγχο! Το προσφυγικό, όπως και τόσα άλλα θέματα, σας ξέφυγε και δεν ασχοληθήκατε όπως και όταν έπρεπε. Χάσατε πολύ χρόνο αλλά και την ευκαιρία να φανείτε χρήσιμοι στην χώρα και να κάνετε μια καινούρια αρχή στις σχέσεις της χώρας με την Ευρώπη. Αμφιβάλω αν θα μπορούσατε να έχετε κάποιο αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον έπρεπε να γίνει μια προσπάθεια!!
Κάποιος φίλος μου είπε παλιότερα, και καλώς έκανε, για το δράμα τόσων ανθρώπων το οποίο δεν πρέπει να το μετράμε σε κέρδος. Ακόμη συμφώνησε ότι η υπάρχουσα κατάσταση δεν είναι η σωστή! Μίλησε ακόμη για άλλα πράγματα, μεθόδους και σχεδιασμούς οι οποίοι βοηθούν την οικονομία και όχι «πόσες επιχειρήσεις θα δούλευαν» με την εκμετάλλευση δυστυχισμένων ανθρώπων.
Δηλαδή τώρα δεν τους εκμεταλλεύεται κανείς αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους, που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους και πληρώνουν όσα όσα για να φύγουν από τη χώρα, όσοι και αν μπορέσουν? Δεν πληρώνουν παράνομα χρήματα για τροφή και μετακινήσεις και στέγη και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται? Δηλαδή αν είχαμε την χρηματοδότηση και την οικονομική ενίσχυση από τους εταίρους και την αξιοποιούσαμε σωστά, υπέρ των αναγκών των ανθρώπων αυτών, θα ήταν κακό να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για την ενίσχυση της οικονομίας? Τι είναι πιο σωστό δηλαδή? Να τους αφήνουμε στην μοίρα τους, να κυκλοφορούν στην χώρα μας δεκάδες χιλιάδες άγνωστοι και άμοιροι άνθρωποι και εμείς να νίπτουμε τας χείρας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μεταβιβάζοντας το πρόβλημα, αν μπορέσουμε, κάπου αλλού?
Φυσικά δεν γίνεται να μείνουν όλοι εδώ!! Θα πρέπει κάθε κράτος ανάλογα με τις δυνατότητές του να συνεχίσει να υποδέχεται έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς!! Οργανωμένα όμως, σαν πολιτισμένη κοινωνία, και όχι σαν να πετάμε τα σκουπίδια στην πίσω αυλή!!
Το κέρδος για την χώρα υπάρχει είτε με 20.000 ενοικιαστές που θέλησε να «οργανώσει» η κυβέρνηση, που σημαίνει στην ουσία την είσπραξη εσόδων, είτε με την φιλοξενία τους σε οργανωμένους καταυλισμούς. Άρα είναι θέμα ορθότερης διαχείρισης. Το να κυκλοφορούν ρακένδυτοι και πεινασμένοι, και προφανώς ανεξέλεγκτοι, δηλαδή είναι καλύτερο?  Είναι δηλαδή καλύτερα να μένουν στα σύνορα, σε δρόμους, σε πλατείες ή οπουδήποτε αλλού, χωρίς μέριμνα κ έλεγχο?

Το κέρδος - η είσοδος στην οικονομία χρήματος- που αναφέρω, φυσικά και δεν θα προέρχεται από αυτούς, αλλά από τους εταίρους που θα έπρεπε να πληρώσουν το λογαριασμό. Τώρα αν ενοχλεί που θα υπάρξει και κέρδος, είτε έτσι είτε αλλιώς, όπως προείπα, υπάρχει. Απλά τώρα γίνεται και εκμετάλλευση από ορισμένους της κατάστασης με παράνομα κέρδη και ανομία. Και τελικά προέχει η καλύτερη λύση που μπορεί να δοθεί. Ποια είναι αυτή ?? Απλά να το παίζουμε καλοί χωρίς να λαμβάνουμε μέτρα και να λυθεί από μόνο του το πρόβλημα ? Αυτή η χώρα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει και κράτος.

Ουδείς πάντως μίλησε για εκμετάλλευση, αν και αυτή λόγω της μη ύπαρξης οργάνωσης υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει. Όμως σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν έχεις κανένα πολίτη ή φιλοξενούμενο, χωρίς έλεγχο και χωρίς να ξέρεις ποιος είναι, τι κάνει, που πάει και χωρίς να φροντίζεις τις ανάγκες του. Αν η καλύτερη λύση είναι αυτή που βλέπατε έως τώρα να εφαρμόζεται δεν έχω κάτι να πω. Η δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών και υποδομών, με όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να ζήσει σαν άνθρωπος, ήταν και είναι θεωρώ η καλύτερη λύση, αλλά και εκεί, από ότι φαίνεται, έχοντας καθυστερήσει ανεπίτρεπτα, οδεύετε σε μια ακόμη αποτυχία.

Η οργανωμένη φιλοξενία, με προοπτική να έχει μακρύ χρονικό ορίζοντα, σε κλειστούς χώρους συγκέντρωσης, οι οποίοι θα εξασφαλίζουν όλα τα απαραίτητα για μια σωστή και ανθρώπινη διαβίωση, θα λειτουργήσει πιθανόν και σαν αποτροπή για την έλευση περισσότερων για τους οποίους ο έλεγχος θα είναι αδύνατος, μέχρι να υπάρξει διευθέτηση είτε εντός Ευρώπης είτε με την επιστροφή στη χώρα τους!! Μετά και την τελευταία συμφωνία με την Τουρκία, η οποία φυσικά φρόντισε να πάρει και την μερίδα του λέοντος στην οικονομική βοήθεια, μόνη πλέον λύση είναι η ορθή οργάνωση της φιλοξενίας των προσφύγων. Το μόνο πρόβλημα θα είναι η διάρκεια παραμονής, για το οποίο θα είναι απαραίτητη η συμφωνία με τους εταίρους, οι οποίοι οφείλουν να συνεχίσουν να δέχονται αντίστοιχο αριθμό προσφύγων.

Τελικά το ξέφραγο αμπέλι που θέλατε να δημιουργήσετε θα γίνει μάλλον χειρότερο με τον τρόπο που θέλετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Αλλά όταν σας χαρακτηρίζουν ιδεοληψίες, έλλειψη γνώσης και πολιτικής βούλησης, άγνοια και ανικανότητα, δεν έχουμε και πολλά να περιμένουμε από εσάς, που σας έλαχε να πάρετε τις μοίρες μας στα χέρια σας!!! Και να ήταν μόνο στο μεταναστευτικό!!!!!
Αν υπάρχει η κατάλληλη οργάνωση αλλά, κυρίως, το απαραίτητο χρήμα, ένα κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα!!
Είπαμε κράτος!!
Εντάξει το ξέρω!!

Θα πρέπει να υπάρχει και κυβέρνηση!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου