Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Εσείς οι Έλληνες

Εσείς οι Έλληνες όταν αναφέρεστε σε πολιτικούς που κατέστρεψαν τη χώρα ποιους ακριβώς εννοείτε? 
Γιατί μάλλον εξαιρείτε αυθαίρετα τον γείτονά σας, τον κουμπάρο σας, τον ξάδεφρο, τον φίλο και τον συγγενή σας, που εκλέξατε να σας εκπροσωπεί ως αιρετός σε οποιοδήποτε επίπεδο της δημόσιας διοίκησης! 
Δηλαδή είσαστε ευχαριστημένοι όλοι από το έργο, την τιμιότητα, το ήθος και την πολιτική παρουσία των δημοτικών σας συμβούλων, αντιδημάρχων, δημάρχων, νομαρχών (παλιότερα) και αντιπεριφερειαρχών (τώρα), περιφερειακών (νυν) και νομαρχιακών (στο παρελθόν) συμβούλων? Από τους περιφερειάρχες σας, τους βουλευτές σας, είτε της κυβέρνησης είτε της εκάστοτε αντιπολίτευσης, που σας εκπροσώπησαν και σας εκπροσωπούν άμεσα, δεν έχετε κανένα παράπονο και όλα τα είχαν και τα έχουν καλώς καμωμένα? 
Γνωρίζοντας εκ των έσω, και αρκετά καλά θα έλεγα, μια εκ των περιπτώσεων που σε έναν πολύ μικρό δήμο της χώρας η κακοδιαχείριση ήταν απίστευτη και απαράδεκτη, χωρίς κανέναν έλεγχο, και τα ελλείμματα (όχι χρέη – ελλείμματα) έφτασαν το αστρονομικό ποσό των παραλίγο 5.000.000 εκατομμυρίων ευρώ, και για τα οποία ουδεμία ευθύνη έχει αποδοθεί μετά από 6 σχεδόν χρόνια, γιατί σας φταίνε μόνο αυτοί που διατέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί ή έστω πρωθυπουργοί? Μήπως θεωρείτε ότι αναλογικά σπατάλησαν - «έφαγαν» περισσότερα αφού διαχειρίζονταν μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας? 
Αξιώσατε πρώτα από αυτούς του άμεσου περιβάλλοντος, με τους οποίους έχετε τακτική αν όχι καθημερινή επαφή, να είναι αυτοί που οφείλουν να είναι και στραφήκατε και στους υψηλότερα ιστάμενους για να αξιώσετε τα ίδια, ή για όλα θεωρείτε ότι φταίνε ένας πρωθυπουργός και οι 30-40 υπουργοί του? 
Αξιώσατε από τους εκπροσώπους σας, τους άμεσα εκλεγόμενους από εσάς βουλευτές, να αντιδράσουν και να δείξουν ποια είναι η δική σας θέση και τι νιώθετε για την πολιτική σας εκπροσώπηση σε υψηλότερο επίπεδο ή απλά τους χτυπάγατε στην πλάτη για να έχετε την εύνοια τους στο πελατειακό μας σύστημα? 
Όταν εκλέγουμε έναν βουλευτή ή ένα δήμαρχο με κριτήριο το πόσο δικός μας είναι και τι χάρες θα μας κάνει και πως θα μας βολέψει τα παιδιά μας, τότε αυτόματα καταλήγουμε σε αυτά που διαπίστωσαν πριν από 2.500 χρόνια οι σοφοί αρχαίοι μας πρόγονοι!
«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.» Πλάτωνας 427-347 π.Χ 
"Το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό αυτών που την κυβερνούν"
Ισοκράτης, 436-338 π.Χ., Αθηναίος ρήτορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου