Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Γιώργο φίλε μου!

Το ξέρω πολύ καλά ότι ο ΓΑΠ είχε περιθώρια να κάνει τους ελιγμούς που λες και να μεταβίβαζε το πρόβλημα (το ελληνικό να μην ξεχνιόμαστε) στους Γαλλο-Γερμανούς, όπως λες. Ξέρω όμως και καλά ότι αυτό το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα που ξεκίνησε να στηθεί το 1956 θα κατέρρεε. Η χώρα μας, η οποία θα το προκαλούσε, θα είχε από τις χειρότερες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Θα κήρυττε πτώχευση και στάση πληρωμών στους Ευρωπαίους και λογικά θα τύπωνε δραχμή, αφού το Ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν παρελθόν μάλλον. (Ίσως ο σκληρός πυρήνας να μην κατέρρεε). Όλα αυτά για μας θα ήταν όλεθρος πραγματικός. Θα πηγαίναμε σαν χώρα 30-40 χρόνια πίσω. Θα ήμασταν το μαύρο πρόβατο παγκοσμίως, γιατί από την κατάσταση αυτή δεν θα γλίτωνε ούτε η Αμερική, ούτε και πολλοί άλλοι, αφού η παγκόσμια οικονομία είναι ένα ντόμινο.
Όλα αυτά για την κακομαθημένη Ελλάδα που 200 χρόνια δεν έκανε κράτος και έκανε την χειρότερη δυνατή διαχείριση και τις χειρότερες επιλογές. Που έπαιρνε χρήματα για επενδύσεις και πήγαιναν στον βρόντο. Που τις επιδοτήσεις για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα τις έκανε εξοχικά στα Σύβοτα!! Που δεν έκανε ούτε ένα βήμα για ορθή φορολόγηση και ανάπτυξη!! Που οι κυβερνήσεις της ήταν μπάτε σκύλοι αλέστε!!!
Εσύ τι νομίζεις πως θα γινόταν μετά? Θα έπαιρνες ανταλλακτικά για τα αυτοκίνητα σου από τους Γερμανούς? Θα ξανάβλεπες Ευρωπαίο τουρίστα να έρχεται στην Ελλάδα? Θα πλήρωνες σε δραχμές το πετρέλαιο ή θα έβλεπες το δολάριο με 1.000 δραχμές ισοτιμία? Να μη σου πω πολλά ακόμη που θα γινόταν!! Σε εμφύλιο θα φτάναμε γιατί αυτοί που πήραν το χρήμα είναι αρκετοί, έως πάρα πολλοί, και δεν θαχαν πρόβλημα. Ο πολύς λαός θάταν χειρότερα!! 
Αυτό είχε να αντιμετωπίσει ο ΓΑΠ τότε. Του έδωσαν περιθώριο να κάνει μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει κάποια πράγματα αλλά μια χώρα μαθημένη δεκαετίες έτσι (να μην πω αιώνες) δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη!! Και το σύστημα δυστυχώς ξέρει να ξεφεύγει όταν πρέπει. Οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που θα έπρεπε να στηρίξουν την Εθνική αυτή προσπάθεια αυτή δεν το έκαναν, αλλά ανέμεναν να έρθουν αυτοί στην εξουσία, λες και θα έκαναν θαύματα  να λύσουν τα άλυτα. Έχει και ο ΓΑΠ ένα μερίδιο της ευθύνης, αλλά το πιο μικρό. Την ίδια απόφαση θα έπαιρνα και εγώ πάντως γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση. Ήταν η λιγότερο επώδυνη!! 
Και όλα αυτά σε ένα κράτος ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!! Χωρίς δομές και χωρίς αρχή και τέλος!! Έτσι ήταν τότε και όποιος έχει αντίρρηση υπάρχει και αντίλογος!! Τώρα βελτιώθηκε λίγο αλλά και πάλι έχει πολύ δρόμο ακόμα!!
Για τον Βενιζέλο και τα όσα έκανε με το Σύνταγμα, με τους θεσμούς και τους νόμους έχεις δίκιο. Και όσον αφορά τις αρρυθμίες, οι οποίες λογικά προκύπτουν, στην παρούσα κυβέρνηση, στην οποία πρέπει να δοθεί και ο απαραίτητος χρόνος, έχεις δίκιο.
Αλλά μια έξοδο από το Ευρώ και μια πτώχευση της χώρας θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά!!
Δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.

Κανείς λαός δεν είναι και προπάντων εμείς οι κακομαθημένοι και παρτάκηδες νεοέλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου