Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Απόψεις φίλων

Διαβάζοντας τις απόψεις διάφορων φίλων, και σε σχέση με την γνώμη που εξέφρασα για την Χρυσή Αυγή, θα πω ότι:
- Διαφωνώ κάθετα και απόλυτα με την ποινικοποίηση που επιχείρησε η κυβέρνηση Σαμαρο-Βενιζέλου και την προφυλάκιση των βουλευτών της Χ.Α. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να στερεί από τον λαό αυτούς που επέλεξε να τον εκπροσωπήσουν, όσο κι αν διαφωνεί με τις απόψεις τους, όποιες και να είναι αυτές. Όσο για τους λόγους που προέβαλαν, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους αυτή, θα απαντήσω: Δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο σε αυτήν την χώρα. Αρκετοί μπορούν και το ξεχωρίζουν. Άλλωστε η λάθος τακτική σας καταδικάστηκε στις τελευταίες εκλογές!
- «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες». Όπως δίδαξε και ο εκ των κορυφαίων διαφωτιστών Βολταίρος. Άρα η αποσιώπηση της έκφρασης των ανθρώπων που ανέδειξαν τους εκλεγμένους βουλευτές για να τους εκπροσωπήσουν είναι απαράδεκτη. Αν δεν μπορείς να αντικρούσεις τα λεγόμενά τους, και να υπερασπιστείς τις δικές σου απόψεις με επιχειρήματα, πήγαινε σπίτι σου και μην ασχολείσαι με την πολιτική.
- «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν». Και «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους». Πλάτωνας Αν ο λαός κρίνει ότι είναι άξιος να κυβερνάται από ανθρώπους που έχουν φασιστικές συμπεριφορές και ιδεολογίες ή αδιαφορεί για το ποιος τον κυβερνάει δεν θα μπορέσω να φέρω καμία αντίρρηση, Θα προσπαθήσω όμως με κάθε δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο να τον πείσω για το λάθος που κάνει.
- Προσωπικά για λόγους που έχουν να κάνουν με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω μου δεν θα ψήφιζα ποτέ έναν τέτοιο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος μοιάζει σαν έναν παραστρατιωτικό μηχανισμό. Στρατό έχουμε και είναι αρκετός για την Πατρίδα. Δεν μας χρειάζονται τέτοιοι μηχανισμοί. Όσον αφορά τις ιδέες και τις απόψεις τους, στις οποίες, όπως σε κάθε ιδεολογία, μπορείς να βρεις και κάποιες σωστές, έχουν ήδη κριθεί από την ιστορία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου